Uredite čekaonicu, zbog starijih i bolesnih otočana

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Zadarski otočani koji brodovima još uvijek stižu na Poluotok nemaju odgovarajuću čekaonicu, njihove potrebe ne zadovoljava ni prostor “Jadrolinije”, pa je HSU pokrenuo inicijativu da se, u suradnji Grada Zadra i Zadarske županije, pronađe novi prostor i uredi čekaonica. Ali sve je zapelo u državnoj administraciji, izjavio je predsjednik županijskog HSU-a Branislav Jelenić u sklopu Aktualnog sata Županijske skupštine.

– Uglavnom se radi o starijim, a time i bolesnijim stanovnicima naših otoka kojima čekaonica treba. Pokrenuli smo inicijativu i sugerirali da se za tu namjenu uredi prostor na Trgu Natka Nodila, preko puta bivšeg JAT-a, jer je to vrlo blizu gradske luke i otočanima je nadohvat ruke. Taj je prostor trenutno devastiran, u njega ulaze nekakvi sumnjivi tipovi, a za uređenje nisu potrebna velika sredstva – kazao je Jelenić, pojašnjavajući da se radi o prostoru koji je bio u vlasništvu Ministarstva obrane.

Svojedobno je ministar obrane Ante Kotromanović odobrio prenamjenu, ali je prostor u međuvremenu završio u DUDI-ju.

– Iz Grada Zadra je prema DUDI-ju otišao dopis i tada je počeo ping-pong i igra mačke i miša bez ikakvih konkretnih rezultata. Imam osjećaj da se radi o namjernoj opstrukciji jer se jedan atraktivan prostor prepušta daljnjoj devastaciji umjesto da ga se upotrijebi za životne potrebe naših otočana, smatra Jelenić, koji traži pojačan angažman županijske i gradske administracije u pronalaženju odgovarajućeg prostora.

Župan Stipe Zrilić prihvatio je Jelenićevu sugestiju i najavio – novi sastanak s predstavnicima zadarske gradske uprave.piše

Za koga ćete glasati na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Sloboda pod ključem

Na društvenim mrežama portala orijentiranih na stariju popu­laciju je opći predizborni tulum. Jedni druge

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?