Uplate na godišnjoj razni ne moraju biti redovne i ne postoji minimalni iznos koji je potrebno uplatiti. O čemu je riječ?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Do nedavno, većina se umirovljenika odlučila za štednju za “crne dane” u obliku klasične bankovne štednje, tradicionalne “čarape” ili osiguranja, no u posljednje vrijeme, odnosno od ukidanja poreza na isplate iz dobrovoljnog, tj. trećeg stupa, sve se više njih odlučuje za štednju u dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Zašto? Evo razloga.

Prvi razlog zbog kojeg se umirovljenici sve više odlučuju za ovakav oblik štednje jest premali iznos mirovina koji im ne omogućuje dostojanstven život. Kod dobrovoljnih mirovinskih uplata, državni poticaji iznose 750 kuna godišnje, ukoliko godišnja uplata iznosi 5.000 kuna, odnosno 15 posto. Također, tajna je u dugoročnosti, odnosno u što dužem vremenskom roku štednje.

Ovakav će oblik štednje država sve više poticati pa se sukladno tome očekuju i veće olakšice i poticaji. štednju je moguće prekinuti. Štednju je u svakom trenutku moguće prekinuti, a sredstva koja ste već uplatili ostaju i dalje na računu.

Vijesti:

Krenimo na put sa zadovoljstvom
ŠOKANTNI VIDEO: Prljava tajna mesne industrije
Najveća faca među umirovljenicima

Uplatom od 500 kuna mjesečno tijekom 10 godina, buduću mirovinu možete puno uvećati s i sve to uz prosječni prinos od tri posto te uz državne poticaje. Nažalost, ta štednja ipak nije dostupna svima jer se njome većinom služe ljudi s većim plaćama koji će imati iznadprosječne mirovine pa im je manji problem izdvojiti 500 kuna mjesečno za ovaj oblik štednje. Neki to, zbog malih primanja, nisu u mogućnosti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave