UMIROVLJENJE NIJE DOBRO ZA STARIJE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Dulji radni vijek neće biti samo ekonomska potreba nego će pomoći ljudima da žive zdravijim životima

Umirovljenje nije dobro za mentalno i tjelesno zdravlje Britanaca, pokazalo je novo istraživanje po kojem odlazak u mirovinu rezultira drastičnim nazadovanjem zdravlja kako srednjoročno tako i dugoročno, prenosi BBC.

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu koji izdaje britanski Institute of Economic Affairs (IEA) sugeriraju da bi ljudi trebali raditi dulje kako zbog zdravlja tako i zbog financijskih razloga.

Programski ravnatelj IEA Philip Booth kazao je kako bi se trebali promijeniti propisi koji reguliraju tržište rada kako bi se mogao dodatno produljiti radni vijek.

“Dulji radni vijek neće biti samo ekonomska potreba nego će pomoći ljudima da žive zdravijim životima”, kazao je Booth.

Voditelj fondacije Age Endeavour Felloxship Edward Datnow kazao je kako ne bi trebala postajati ‘normalna’ dob za umirovljenje.prenosi

Sve više poslodavaca treba razmotriti kako da iskoristi britanski potencijal ‘sijedih glava’ i oni koji razmišljaju o umirovljenju trebali bi vrlo ozbiljno je li to za njih najbolja opcija, dodaje.

Po rezultatima istraživanja odmah nakon umirovljenja dolazi do kratkotrajnog poboljšanja ukupnog zdravstvenog stanja prije dugoročno silazne putanje.

Umirovljenje za 40 posto povećava izglede za razvoj kliničke depresije dok su izgledi za tjelesno oboljenje 60 posto veći.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave