UMIROVLJENICI PROVODE PROJEKT „PLETENICA ŽIVOTA“

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Umirovljenici članovi udruge Matice umirovljenika općine Veliko Trojstvo u Bjelovarko-bilogorskoj županiji, među prvima uspješno su organizirali izlet – kupanje u toplicama Jezerčica, uz poštivanje propisa COVID – 19. Iako smo sve pripremali na brzinu, ipak smo se uspjeli organizirati na najbolji način u tim uvjetima. Svi su bili zadovoljni, jer se nekuda ipak krenulo i podsjetilo na brojne aktivnosti koje smo imali prije epidemije. Od zadnjeg organiziranog druženja prošlo je godinu dana i sreći i zadovoljstvu nije bilo kraja.

No, valja istaći da smo, u okviru provođenja projekta „Pletenica života“, organizirali kreativnu radionicu izrade uskrsnih pisanica, ručnih radova koji su nadaleko poznati. Matica umirovljenika koja je tradicionalno uvijek aktivna, organizirala je izložbu ručnih radova i pisanica koje su bile izrađene raznim tehnikama kao što su grecanje, dekupaž, zukva, suho cvijeće, kora naranče.

Članovi, a prije svega članice Matice umirovljenika, ručnim radovima se redovito bave u prostorijama Dnevnog boravka za umirovljenike. U jednoj prostoriji smo izložili i pisanice, a u drugoj ručne radove, odnosno ručnike, stolnjake, nadstolnjake i slično.

Dakle, sve je vezano za našu tradiciju i kulturu. S obzirom na epidemiološke mjere nije nas sudjelovalo puno, svega nekoliko članova. Poštovali smo mjere koje je potrebno sprovoditi. Žao nam je što se pandemija ne stišava, jer nam svima nedostaje druženje, okupljanje, razgovori. Nadamo se da će se situacija poboljšati i da ćemo nastaviti sa našim redovitim aktivnostima. Sve to popratila je HRT i INFO Bjelovar s kojima smo u suradnji od ranije. Lijepe su to bile reportaže naše Bilogore, tj. naših umirovljenika. (Hul)

Piše:Članica Matice umirovljenika Ružica Kunek

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?