Umirovljenice su složne: Lažeš, Alemka! Nakon cijepljenja ne možemo zatrudnjeti

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Sramotno je da se žene u najboljim godinama, sada kada su u mirovini i imaju vremena napretek, ne mogu posvetiti majčinstvu, kaže ugledni aktivist. Najavljuje da će tražiti očitovanje premijera Plenkovića te da će osnovati još jednu prijeko potrebnu grupu na Facebooku o cijepljenju.

Nema dokaza da cijepljenje protiv koronavirusa utječe na plodnost, kazala je na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite prof. dr. Alemka Markotić, ugledna hrvatska infektologinja i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

“Neodgovorno je širiti takve informacije“, navela je Markotić dodajući da postoje indicije da upravo COVID pogoduje oštećenju reproduktivnih organa kod žena i muškaraca.

Ovakva izjava ražestila je brojne umirovljenice od kojih su se neke javile u našu redakciju. “Nije istina to što govore. Ne koristim kontracepciju, a nisam zatrudnjela. Cijepljena sam još u prosincu, kažite to Markotićki“, govori nam Marta Torbica (72), umirovljenica iz zagrebačkog Doma umirovljenika “Zvonimir Rogoz”.

Da je situacija ista i kod nje, potvrđuje Milka Tovilo (76), umirovljena nastavnica glazbenog odgoja i voditeljica Folklornog društva “Sloga” iz Otočca. “Pokušavam i baš se trudim. Sad nekako u mirovini imam najviše vremena za djecu, ali ništa od toga. Povezujem to s cijepljenjem. A što bi drugo moglo biti?” komentira Milka koja se, srećom, već realizirala kao majka. “Što Bog da, biti će”, zaključuje.

Danica Čuturilo (82) iz Velike Gorice pak kaže da je prekasno shvatila o čemu je riječ. Progledala je kada je na našem portalu pročitala sve u vezi cijepljenja i Bill Gatesa. “Da ga vidim na cesti, pljunula bih ga”, dodaje uzbuđeno.

Sve ovo je za portal Plamenizajavac komentirao i ugledni Facebook aktivist Lavoslav Fofonjka: “Sramotno je da se žene u najboljim godinama, sada kada su u mirovini i imaju vremena napretek, ne mogu posvetiti majčinstvu. Žalosti me to. Mislim da bi država trebala poduzeti sve da te žene dobiju kakvo-takvo obeštećenje i besplatnu potpomognutu oplodnju. Sutra šaljem pismo premijeru Plenkoviću. Nadam se da će se i saborski zastupnik Silvano Hrelja uključiti, u kontaktu sam s njim. Pokrenut ću Facebook grupu u vezi toga.”prenosi

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?