U kuhinjama se nose detalji ili zidovi u živim žutim nijansama

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Boja limuna najbrže podiže izgled svake kuhinje, a najviše pozornosti treba posvetiti odabiru nijanse. Jake palete mogu djelovati prenapadno, pa njih koristite samo u detaljima

Dok interijerima i modnim dodacima ovog proljeća vlada nježna ružičasta boja, kuhinje su poharale sve nijanse žute. To je boja rasta, energije, optimizma, ali i nestrpljivosti.

Iako je klasična varijanta bijele ili sive kuhinje mnogima prvi odabir, vrijedi razmisliti i o alternativama. Jedna od trenutačno najpopularnijih svakako je žuta boja. Viđamo je na površinama kuhinjskih fronti, policama, ali i kuhinjskim aparatima i detaljima.
Najhrabriji kreativci trebali bi se odlučiti upravo za ovu boju jer će odmah vizualno podignuti izgled kuhinje.

S obzirom na to da je riječ o jarkoj boji, koristite je u kombinaciji s nekom neutralnom bojom poput bijele, drvenog dekora ili sive. Odlučite se za fronte u ovoj boji, neka donji elementi budu u neutralnoj boji da biste postigli trendovski, ali ipak vizualno uravnotežen izgled.

foto: Dreamstime

Druga opcija svakako je kuhinjski zid ili police u ovoj boji. Imate li klasičnu bijelu kuhinju, možete je začiniti kuhinjskim zidom u jarkoj nijansi ili kombinirati police ili dio elemenata u žutoj boji.

Ako niste skloni eksperimentima ili jednostavno ne želite unositi velike promjene u svoj dom, uvijek se možete osloniti na detalje. Na kraju, imajte na umu da žuta boja odlično paše uz sive nijanse i plavu boju, osobito tamne nijanse i one tirkizne. To je čini odličnim izborom za sve vas koji tražite način na koji biste “razvedrili” svoju kuhinju.

Ova boja može učiniti čuda za male i mračne prostore, pa razmislite o tome da postavite žutu klupicu u hodnik ili žuti tepih u dnevni boravak kojem nedostaje svjetlosti. Žuti jastučići osvježit će vaš kauč, a zanimljiv odabir su i zavjese sa žutim uzorkom.

foto: Dreamstime

U kuhinji i blagovaonici dajte si oduška jer, kako smo već istaknuli, žuta otvara apetit. Žute šalice, tanjuri, pladnjevi i čaše pravi su odabir za ljeto, čak i kad ste na dijeti. Ne zaboravite da je žuta odličan izbor za kuhinje i kupaonice, ali izbjegavajte je u spavaćoj sobi. Trebalo bi je izbjegavati i u sobama sasvim male djece.

Jedno istraživanje pokazuje da bebe okružene žutom posteljinom puno češće plaču tijekom noći, pa si svakako osigurajte miran san. prenosi

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica