Javni bilježnik ukrao stan 90-godišnjoj ženi iz doma za starije

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Jedan od prijavljenih je poznati javni bilježnik (60), osim njega, za kaznena djela osumnjičeni su 56-godišnji muškarac i 48-godišnja žena. Policija je kazneno prijavila tri osobe, koje se sumnjiči da su na prevaru otele i prodale stan u vlasništvu 90-godišnje žene, korisnice doma za starije.

Javni bilježnik je na poticaj muškarca starici u dom donio na potpis ugovor o dosmrtnom uzdržavanju koji je žena, ništa ne sluteći, potpisala, sumnje su koje se navode u policijskom izvješću.

Naknadno je bilježnik u svom uredu izmijenio sadržaj ugovora kojim je 56-godišnjak postao vlasnik stana u Varaždinu te ga proslijedio na Općinski sud na uknjižbu.

Kad je stan uknjižen, bilježnik je izradio novi darovni ugovor kojim je vlasnica stana postala 48-godišnjakinja, koja je taj stan odmah prodala za iznos od 40.000 kuna.

Policija u kaznenim prijavama navela kako je ovim kaznenim djelom 90-godišnjakinja oštećena za najmanje 390.000 kuna, kolika je tržišna vrijednost nekretnine.

“Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijete su kaznene prijave za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i prijevare”, navode iz Policijske uprave.

Nažalost građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare. Razlozi su vrlo često odmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja. Starije osobe u najboljoj namjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i postaju žrtve prijevara.

Za koga ćete glasati na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?