Trik: Pomoću njega ćete odmah ukloniti insekte!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Jeste li znali da u svojoj kuhinji imate učinkovit prirodni repelent koji je ujedno i izvrsna namirnica: samo 30 grama sadrži više hranjivih sastojaka od običnog ručka ili večere. Zvuči odlično a zove se lovor!

 

Lovorovi listovi jedan su od najčešće korištenih začina. Oni poboljšavaju okus juha i umaka, volimo ih dodavati i mesu. Manje poznato je, međutim, da su lovorovi listovi također učinkovita, jeftina i prirodna oružja protiv mnogih insekata, koji posebno vole posjećivati ​​naše domove ljetnim periodima.

 Lovorovi listovi sadrže esencijalna ulja, poput eukaliptola i drugih terpena. Njihova uloga je odvraćanje od parazita.

 

Komarci pamte kada ih pokušamo otjerati

 

 

LJEKOVITOST LOVORA 

Oni djeluju protiv raka, protuupalno, analgetski, antibakterijski i imaju antifungalni učinak na ljude. Ako se želimo riješiti insekata u kuhinji, stavimo nekoliko svježih lovorovih listova u ormare ili na mjesta gdje smo primijetili insekte. Mogu se koristiti i u spremnicima u kojima se čuva hrana jer se njihov miris neće prenijeti na hranu. Jedina mana ove metode je da se lovorov list mora zamijeniti svakih nekoliko dana. Insekti koji “pobjegnu” iz lovora su osi, muhe, mravi, moljci, žohari pa i komarci.  

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

SLUGE ILI GOSPODARI?

Zbog njih su se vodili ratovi.Bili su uzročnici veza  i saveza, razlozi raskola i