STUDENTSKI GRAD: Slast u jagodama

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Nekolicina članova podružnice uključila se u radionice projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom„Zlatne ruke”, te pohađa škole keramike i škola slikanja na platnu, dok su škole glagoljice, paške čipke i tkanja, nešto rjeđe posjećene zbog udaljenije lokacije. Aktivnosti na otvorenom su se nastavile uobičajenim tempom, u jutarnjim satima svakog radnog dana hodanje pet kilometara, a popuštanjem mjera, stolni tenis igra uglavnom muški dio članova.

     Početkom lipnja, održan je zadnji sastanak prije ljetne stanke na kojem je članstvo upoznato s programom koji nudi projekt „Rekreativci za seniore”, gdje se članovi mogu također uključiti u niz programa i uživati u besplatnim radionicama. Tako je dogovoreno da već prva radionica počne s kineskom vještinom Thai chi, koja se zasniva na blagim umirujućim pokretima kako bi se pokrenula unutarnja energija Dvadesetak članova odazvalo se branju jagoda u Soblincu na OPG„Kovačević”, nakon čega su izvagane i plaćene 20 kuna po kilogramu.

     Sljedeći dan se posjetio Sajam cvijeća „Flora art” na Bundeku, gdje se osim lijepo dekoriranih izložbenih eksponata, moglo kupiti mnoštvo ponuđenog cvi­jeća, iako skromnije nego ranijih godina. Otišlo se i na izlet na izletište„Banovac” u mjestu Gornje Komarevo u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje se u pet kilometara dugoj šetnji moglo vidjeti plahe jelene i srne, kao i obitelj ponija čije ždrijebe ima svega nekoliko dana.(Glas umirovljenika)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?