STRAŠNO- Njegovateljica zlostavljala dementnu staricu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Britanska policija objavila je na svom Twitteru šokantnu snimku koja prikazuje zlostavljanje dementne starice, nakon što je sud 29-godišnju njegovateljicu sa snimke osudio na šest mjeseci zatvorske kazne.

Jenny Dady umjesto da će skrbiti o polupokretnoj 69-godišnjoj Liz Youngs, ona ju je kako pokazuje video snimke s nadzorne kamere, zlostavljala, čupala za kosu, zabijala joj prste u lice i vukla je za nos.

Tijekom 2019. kći žene sa snimke, Corrina Cunningham, koja je živjela zajedno s majkom u kući u Norkfolku, zabrinula se zbog sitnih ozljeda poput modrica i žuljeva koje je uočila na svojoj majci.

„ Jednom prilikom Liz je ostavljena u invalidskim kolicima na pola sata, pokrivena samo ručnikom preko krila. To je samo jedan od incidenata snimljenih nadzornom kamerom. Nitko ne bi želio da se prema njihovim voljenima netko tako odnosi, posebno prema ovako ranjivim skupinama i zato je važno tražiti pravdu za žrtve“ istaknula  je detektivka Gemma Weeks koja je vodila istragu, prenosi Daily Mail.

Nakon što je Jenny Dady osuđena, obitelj je odlučila podijeliti snimku zlostavljanja starice kako bi na vrijeme upozorili javnost na ovakve slučajeve, objavila je policija.

„Znamo da je objava ove snimke izazvala snažne reakcije, potpuno razumijemo, teško je to za gledati. Uzeli smo to u obzir prije nego li smo ju objavili. Obitelj gospođe Liz tako je poželjela kako bi spriječili slične slučajeve“ izvijestili su iz policije.

Kći Corrina izvjestila je je kako je njezina majka nažalost preminula tijekom istrage.

„Sve mi to još teže pada kad znam kako je tretirana posljednje godine svog života. Bila sam užasnuta kad sam saznala što se događa. I osjećala sam grižnju savjesti jer je nisam zaštitila kad me trebala jer se sve događalo pod zajedničkim krovom. Imali smo povjerenje u Jenny i vjerovali smo da je potpuno predana brzi oko moje majke, no izdala je naše povjerenje na najgori mogući način. Pozlilo mi je dok sam gledala snimku. Ne mogu ni pomisliti da bi Jenny više ikada mogla biti u položaju da se brine za nečije voljene i zlostavlja ih kako je zlostavljala moju majku. Drago mi je da smo upalili kameru, savjetovala bih to svakome u sličnoj poziciji„ poručila je, prenosi Daily Mail.

Posljednjih dana nažalost sve više čitamo o zlostavljanju starijih. Žalosno koliko malo empatije za one koji su na kraju svog životnog puta, imaju osobe koje bi se trebale skrbiti o njima. Umjesto uživanja u posljednjim trenutcima trpe fizičko i psihičko zlostavljanje, usamljeni su, a ne mogu si pomoći jer su preslabi.

 

Uznemirujući video možete pogledati OVDJE ali preporučamo da to ipak ne činite.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?