Što je najbitnije kada starijoj osobi tražite njegu i skrb? Provjerite. Ne biste vjerovali!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Još uvijek se dovoljno ne brine o našim starijima kada je u pitanju njega i skrb. Ako su nepokretni, slabije reagiraju, manje platežne moći, usamljeni, sami, bolesni, ne znači da im njega i skrb treba biti trećerazredna ili da budu još gore, prevareni, opljačkani, zlostavljani.

Vezane vijesti

Nevjerna supruga?!

Kako se živi u ruskim staračkim domovima?

Otac sklon oporukama?

Besplatni informativni izračun mirovina

Njega za starije i nemoćne treba biti dostojastvena svakog čovjeka.

Što se zapravo događa?

Mnogi se nalaze se u doista teškoj životnoj situaciji. Primjerice, bake, djedovi se vrate iz bolnice nepokretne i nemoćne. Ništa ne mogu sami (uključivo i odlasci na wc), niti mogu  ostati sami u stanu. Ljudi, trebate biti spremni uhvatiti u koštac sa svime što vas čeka!  U svojoj okolini sigurno i tražite savjet kako olakšati život i baki/djedu i sebi. I to uopće nije lako, ako vam odlazak u dom za starije trenutno, na prvu ruku nije opcija. IIi pak odlazak u neki društveni dom  ili možda uzeti njegovatelja.

 

Sve u svemu svaka informacija vam je dobro došla. Ta naše bake/djedovi, svi naši su u pitanju, njihove i naše emocije, naš i njihov život. Želite im najbolje. Kako to ostvariti? Gdje i kako pronaći najbolju i najsigurniju, napouzdaniju njegu i skrb za starije?

Jeste li ikad pomislili da glavnu ulogu u cijeloj potrazi kada “ostavite” svoje voljene tamo nekome, negdje,  igra POVJERENJE – neophodno za sretan život,  ta bitna kockica u cijelom mozaiku pomoći s  kojom bismo si ipak malo olakšali život kada “prepustimo” naše mile u neke “druge pomoćne vode”. Povjerenje u osobu, da se pronašli onu pravu. Da svojima osigurate mir a i sebi svoj mir.

 

Sigurno će vas svugdje vrlo ljubazno primiti , posvetiti vam  pristojno vrijeme, ali da li ćete dobiti ono pravo  rješenje, onaj svetraženi holistički pristup povjerenja u tom komunikacijskom i njegovateljskom procesu, to nas uvijek škaklja u grlu.

Kako se često čuje: pokušavam naći nekog da joj pospremi i skuha, opere ju ako zatreba, vidim da ima bas obrta koji se time i bave, ali u moru toga teško je znati koji su normalni, pošteni.

 

A zapravo povjerenje u pronalasku spasa čuvara je jedini način da im osiguramo pristojnu  i dostojanstvenu starost!  Ono postoji, ima ga, ali ga uvijek i  provjerite kad su ljudski životi u pitanju. Ma neka vas opale po jeziku ili vi njih. Imate svo pravo na to. Budite sigurni u svoje odluke i slušajte intuiciju.

 

 

 

 

 

 

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica