SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

 

Pošto je epidemiološka situacija u našoj županiji sve bolja a i većina umirovljenika je već cijepljena Izvršni odbor Saveza je donio odluku o održavanju sportskih susreta.

Kako bi i dalje ostali zdravi pristupili smo organizaciji s oprezom ,poštujući sve epidemiološke mjere.

Pošto imamo pet disciplina u natjecanju odlučili smo kako će se svaka disciplina održati na drugom mjestu u Županiji. Savez je organizirao i financirao susrete a udruge umirovljenika su bile domaćini.

Jutro na dan takmičenja je osvanulo sunčano i toplo i sunce  se je veselio našem druženju nakon dugo vremena .

 

Željela sam obići sva takmičarska mjesta kako bi radost druženja podijelila sa svojim dragim umirovljenicima, krenula sam od Bisaga gdje su domaćini bili udruga umirovljenika općine Breznica .

 Tu se je igrao belot.  Domaćini su takmičare dočekali sa kavom ,sendvičima i aperitivom te se je nakon toga prišlo izvlačenju parova .Nakon odigrane posljednje partije svim takmičarima je bio poslužen paprikaš od divljači koji su naši domaćini s ljubavlju pripremili, uz gemišt i sokove  druženje se je nastavilo no ja sam ujutro, nakon što sam pozdravila takmičare krenula prema Martijancu gdje je bilo takmičenje u visećoj kuglani .Tamo su me dočekali takmičari koji su nakon doručka odmah počeli s natjecanjem. Malo sam se podružila sa njima  te krenula dalje a njih je nakon takmičenja čekao zasluženi ručak.

Stigla sam u Varaždin na streljanu gdje su članovi udruge umirovljenika Policijske uprave varaždinske imali sve konce u rukama. Takmičenje se je odvijalo bez ikakvih problema. Ovdje je takmičarima priređen odličan gulaš kojim su i mene počastili. Punoga želuca mogla sam krenuti put Maruševca gdje se je održavalo takmičenje u šahu. I ovdje sam lijepo dočekana od predsjednika i ostalih članova udruge umirovljenika no na takmičare sam samo provirila kroz vrata jer tišina i neometanje su zlatno pravilo kod ove discipline. No ni tu takmičari nisu bili niti gladni a niti žedni .Krijepili su se domaćim klipićima i domaćim kobasicama nakon polovine odigranih partija  te dobrim gemištima poslije natjecanja. Tako bi se rado još družila sa njima ali me je čekalo natjecanje u najbrojnijoj disciplini, pikadu.

 

Sretna ,sjela sam u auto i krenula put Gornjeg Vratna gdje su domaćini bili Udruga umirovljenika Cestice. Tamo su me dočekale vesele umirovljenice te domaćini ,naravno i ovdje je sve išlo po planu a osmjesi su govorili više od riječi. Na red za takmičenje se je čekalo u domu ,svaka udruga za svojim stolom uz grickalice ,piće i naravno na kraju odličan gulaš.

Koliko smo svi bili sretni što smo nakon dugo vremena počeli sa aktivnostima ne moram Vam pričati .Riječi mojih umirovljenika :ovo nam je trebalo i hvala Vam a tek njihova nasmijana lica i suze sreće u očima rekle su mi sve.

Pošto još nema okupljanja na veliko mi ćemo na izvještajnu skupštinu uz delegate pozvati i pobjednike svih disciplina kako bi primili pehare za osvojena mjesta a po našem starom običaju svi takmičari pobjednici te komisija za sport i rekreaciju kao i svake godine ide na trodnevno druženje na more koje u 70 % financira Savez a 30% oni sami. Koristim priliku da zahvalim svim udrugama umirovljenika domaćinima koji su se potrudili ugostiti takmičare a posebno komisiji za sport i rekreaciju u sastavu: Rifat Trpeza predsjednik-Damir Hirš-Vjekoslav Višnjić-Ivan Kunić-Zlatko Zuber i dvije dame Božena Milec i Nadica Martan. Savez ide dalje sa svojim aktivnostima a sljedeća od njih nakon skupštine je okupljanje bračnih parova koji slave 50 i 60 godina braka gdje ćemo im opet prirediti starinsku svadbu te ih podsjetiti na radosne trenutke u životu.

                                                                                                Jadranka Bahlen

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?