SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Pošto je epidemiološka situacija u našoj županiji sve bolja a i većina umirovljenika je već cijepljena Izvršni odbor Saveza je donio odluku o održavanju sportskih susreta.

Kako bi i dalje ostali zdravi pristupili smo organizaciji s oprezom ,poštujući sve epidemiološke mjere.

Pošto imamo pet disciplina u natjecanju odlučili smo kako će se svaka disciplina održati na drugom mjestu u Županiji. Savez je organizirao i financirao susrete a udruge umirovljenika su bile domaćini.

Jutro na dan takmičenja je osvanulo sunčano i toplo i sunce  se je veselio našem druženju nakon dugo vremena .

 

Željela sam obići sva takmičarska mjesta kako bi radost druženja podijelila sa svojim dragim umirovljenicima, krenula sam od Bisaga gdje su domaćini bili udruga umirovljenika općine Breznica .

 Tu se je igrao belot.  Domaćini su takmičare dočekali sa kavom ,sendvičima i aperitivom te se je nakon toga prišlo izvlačenju parova .Nakon odigrane posljednje partije svim takmičarima je bio poslužen paprikaš od divljači koji su naši domaćini s ljubavlju pripremili, uz gemišt i sokove  druženje se je nastavilo no ja sam ujutro, nakon što sam pozdravila takmičare krenula prema Martijancu gdje je bilo takmičenje u visećoj kuglani .Tamo su me dočekali takmičari koji su nakon doručka odmah počeli s natjecanjem. Malo sam se podružila sa njima  te krenula dalje a njih je nakon takmičenja čekao zasluženi ručak.

Stigla sam u Varaždin na streljanu gdje su članovi udruge umirovljenika Policijske uprave varaždinske imali sve konce u rukama. Takmičenje se je odvijalo bez ikakvih problema. Ovdje je takmičarima priređen odličan gulaš kojim su i mene počastili. Punoga želuca mogla sam krenuti put Maruševca gdje se je održavalo takmičenje u šahu. I ovdje sam lijepo dočekana od predsjednika i ostalih članova udruge umirovljenika no na takmičare sam samo provirila kroz vrata jer tišina i neometanje su zlatno pravilo kod ove discipline. No ni tu takmičari nisu bili niti gladni a niti žedni .Krijepili su se domaćim klipićima i domaćim kobasicama nakon polovine odigranih partija  te dobrim gemištima poslije natjecanja. Tako bi se rado još družila sa njima ali me je čekalo natjecanje u najbrojnijoj disciplini, pikadu.

 

Sretna ,sjela sam u auto i krenula put Gornjeg Vratna gdje su domaćini bili Udruga umirovljenika Cestice. Tamo su me dočekale vesele umirovljenice te domaćini ,naravno i ovdje je sve išlo po planu a osmjesi su govorili više od riječi. Na red za takmičenje se je čekalo u domu ,svaka udruga za svojim stolom uz grickalice ,piće i naravno na kraju odličan gulaš.

Koliko smo svi bili sretni što smo nakon dugo vremena počeli sa aktivnostima ne moram Vam pričati .Riječi mojih umirovljenika :ovo nam je trebalo i hvala Vam a tek njihova nasmijana lica i suze sreće u očima rekle su mi sve.

Pošto još nema okupljanja na veliko mi ćemo na izvještajnu skupštinu uz delegate pozvati i pobjednike svih disciplina kako bi primili pehare za osvojena mjesta a po našem starom običaju svi takmičari pobjednici te komisija za sport i rekreaciju kao i svake godine ide na trodnevno druženje na more koje u 70 % financira Savez a 30% oni sami. Koristim priliku da zahvalim svim udrugama umirovljenika domaćinima koji su se potrudili ugostiti takmičare a posebno komisiji za sport i rekreaciju u sastavu: Rifat Trpeza predsjednik-Damir Hirš-Vjekoslav Višnjić-Ivan Kunić-Zlatko Zuber i dvije dame Božena Milec i Nadica Martan. Savez ide dalje sa svojim aktivnostima a sljedeća od njih nakon skupštine je okupljanje bračnih parova koji slave 50 i 60 godina braka gdje ćemo im opet prirediti starinsku svadbu te ih podsjetiti na radosne trenutke u životu.

                                                                                                Jadranka Bahlen

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Pjesmom do zdravlja

     Jedan od ogranaka Udruge SUH Pula-Pola je ogranak Opće bolnice Pula i Istarskih

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?