Sandra Benčić policiji: Ispravite se, građani vas itekako smiju snimati!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Identitet policije nije tajan, oni se zapošljavaju temeljem javnog natječaja, a osim toga snimanjem njihova postupanja vrši se i građanski nadzor, kazala je Benčić

Saborska zastupnica Sandra Benčić (zeleno-lijevi blok) zatražila je u petak od Ministarstva unutarnjih poslova ispravak informacije o tome da građani ne smiju snimati postupanje policije.

„Tražimo od MUP-a da ispravi navode da je snimanje policije na javnoj površini protivno općoj uredbi o zaštiti podatka (GDPR) i da građani ne smiju snimati postupanje policije na javnom mjestu”, kazala je Bančić osvrnuvši se na nedavni slučaj privođenja građanina Zagreba koji je digao ustavu za vrijeme poplava, a što je snimljeno mobitelom.

Benčić tvrdi da takvo snimanje nije protivno GDPR-u jer se ta uredba ne odnosi na zaštitu osobnih podataka predstavnika tijela javne vlasti koje postupaju po javnim ovlastima i na javnoj površini vršeći javnu dužnost.prenosi

Identitet policije nije tajan, oni se zapošljavaju temeljem javnog natječaja, a osim toga snimanjem njihova postupanja vrši se i građanski nadzor, kazala je Benčić u slobodnom iznošenju stajališta u ime svoga kluba.

I Darko Klasnić (Klub HSLS-a i Reformista) osvrnuo se na nedavne poplave u Zagrebu ustvrdivši da su one otkrile loš model upravljanja Zagrebom. Predložio je stoga ograničavanje obavljanje dužnosti gradonačelnika i načelnika na maksimalno dva mandata.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave