Šalterska djelatnica FINE nije samo jednom opsovala, pa bi se reklo da joj je izletjelo, nego više puta!! – Situacije ne koje nailazimo svakodnevno – kako im stati na kraj?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Gordana Šarić iz Biogradu na Moru u više je navrata tijekom subotnjeg prijepodneva pokušala platiti račune i provjeriti što je s njezinom isplatom braniteljske dividende. Ono što se tamo događalo, kaže Gordana, nikada neće zaboraviti. Naime, djelatnica na šalteru FINE jednostavno nije mogla prestati ružno psovati i vrijeđati ljude koji su čekali na red:

“Je*em mu mater u pi*ku, vidiš li da imam klijenta?!”

“Prvi put sam došla oko 11:20 sati, no nisam uspjela obaviti što sam trebala. Šalterska djelatnica mi je kazala, bez da je upitala što trebam, da dođem u ponedjeljak. Ja sam je upitala zašto bih dolazila u ponedjeljak kad je njima radno vrijeme do podne. Ona je tada opsovala “Pa jebem mu mater u pičku, vidiš li da imam klijenta!” Ja sam rekla dobro, žalit ću se na Vaše ponašanje a ona mi je odgovorila “Dobro, žali se kome hoćeš i kaži da si dolazila u deset i kvarat.” Nakon tog ‘razgovora’ primila je još najmanje tri klijenta”, opisuje Gordana Šarić prvi susret sa nervoznom djelatnicom šaltera FINE.

 

Gordana kaže kako je račune odlučila platiti u Hrvatskoj pošti u Biogradu na Moru, što se, tvrdi, lako može provjeriti po transakciji s njezinog računa, pa se zatim ponovno vratila u FINU jer za braniteljske dividente iz Fonda HB ne postoji drugo mjesto u Biogradu na kojem se isplaćuje:

“Neću te primiti do Uskrsa!”

“Ispred zgrade poslovnice u 11: 40 sati sam zatekla još četvero ljudi. Iznutra je izašao klijent koji je u međuvremenu dotična šalterska radnica primila, premda je prethodno bila govorila da neće nikoga više primati. Nisam uspjela, iako sam došla u radno vrijeme poslovnice, a napominjem da sam zaposlena u Zadru i da sam iskoristila neradnu subotu da obavim sve što trebam. Međutim, šalterska djelatnica nije samo jednom opsovala, pa bi se reklo da joj je izletjelo, nego više puta, što je za nju, izgleda, normalno ponašanje. Netko je, naime, snimio video u kojem jedna starica u šoku pokušava ući u poslovnicu, a iznutra se vrlo jasno čuje kako šalterska radnica govori “Neću te primiti do Uskrsa” i ponovno psuje “Jebem mu mater u pičku.”

 

Zaštitar je, kako kaže Gordane Šarić, cijelo vrijeme smirivao situaciju:

“Zbog svega su mi se pojavile psihosomatske tegobe: srce mi se uzlupalo, obje ruke su mi počele drhtati… U međuvremenu sam u obližnjem kafiću popila i veliku čašu vode sa šećerom i tako došla sebi da se mogu vratiti kući. Napominjem da sam u videu prepoznala hrvatskog branitelja koji se dugi niz godina liječi od PTSP-a, tako da je ovaj incident mogao prijeći u još veći incident i katastrofu većih razmjera, jer…Što da je on počeo ondje lupati po staklu, razbijati, možda se vratiti kući po oružje…?!, pita se Šarić koja se zbog svega žalila i nadležnom ministarstvu, piše dnevno.hr.

 

Situacija je to s kojom smo se svi barem jednom susreli, bilo u nekoj instituciji, trgovini, Fini, Pošti, a takve situacije postaju sve učestalije. Ova cijela situacija „novo normalno“ ljude je učinila razdražljivijima i događaja poput ovoga će biti sve više.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?