Rajčica i krastavci u istoj zdjeli? Nikada!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Radite li salatu od rajčice i krastavca? Nakon čitanja ovih informacija ove dvije zdrave namirnice, sigurno ih nećete više miješati zajedno …

Zbog pogrešnog čuvanja, voće i povrće mogu izgubiti aromu, no mogu postati i kancerogeni

 

 

Volite li  grčku salatu?

Pripremate li i osvježavajuću ljetnu salatu miješanjem krastavca i rajčice zajedno? Nutricionisti kimnu glavom – ova kombinacija može stvoriti probleme.

Salata koja sadrži i krastavce i rajčicu može uzrokovati nadutost i grčeve u trbuhu, objašnjavaju stručnjaci. Razlog je prilično jednostavan, ove dvije namirnice se razgrađuju ili se obrađuju u našem probavnom traktu u različitom trajanju, što može dovesti do nelagode kod ljudi koji imaju osjetljiv želudac.

Ako ste i nakon takvog obroka osjećali nadutost, nelagodu u želucu, sada znate odgovor. Pripremite rajčicu i krastavce odvojeno i nemojte jesti ove dvije namirnice u istom obroku. Probava hrane bit će mnogo lakša. Ukoliko ih baš želite zajedno pomješajte je sa mljevenim kuminom koji će pomoći u procesu nadutosti. 

Rajčice sadrže puno vode, čak 94 posto. Također je bogata vitaminima A i C te mineralima poput kalcija, magnezija i željeza. Sadrži i vrlo moćan antioksidans likopen, koji rajčici daje posebnu ljekovitu moć.

Dakle, ovo crveno povoće je izvrsno u borbi protiv raka, jača srce i štiti od bolesti, kao i smanjuje mogućnost razvoja žutih mrlja povezanih s godinama.

 

Krastavci sadrže čak 97 posto vode. Puni su vitamina, uključujući vitamin E, i minerala poput magnezija i kalcija. Vrlo su ljekovite, pomažu u snižavanju razine nezdravog kolesterola, pročišćavaju naše tijelo od toksičnih toksina i djeluju alkalno. Jačaju nam crijeva i reguliraju probavu, ali i štite od raka.

 

Dakle, obje su namirnice vrlo ljekovite. Samo bolje je ne uživati u njima zajedno. Osim ako ne znate za dodatne vrijednosti koje bi mogle pomoći da uklone grčeve i nadutost odnosno napuhavanje

 

 

RAJČICE NISU ZDRAVE A EVO I ZAŠTO!

 

 

 

Koji je vaš favorit za gradonačelnika Grada Zagreba?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?