Priredba I MI SMO ZVIJEZDE održati će se virtualno!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Zagreb, 15. prosinca 2021. godine. Još uvijek aktualna pandemija primorala je Udrugu invalida rada Zagreba da svoju, sedmu po redu, predbožićnu priredbu “I mi smo zvijezde” održi u virtualnom formatu. Priredba će biti objavljena 15. prosinca u 12,00 sati i bit će dostupna na YouTube kanalu(https://www.youtube.com/c/UIRZagreba), Facebook (www.facebook.com/uirzagreba1966) i Instagram(https://www.instagram.com/uir.zagreba) profilima UIR Zagreba.

 

Na priredbi će biti predstavljene plesne točke i umjetnički radovi. Zaposlenici Stručne službe Udruge invalida rada Zagreba i štićenici Doma za starije osobe Trnje izvest će svatko svoju plesnu točku. Članovi Udruge invalida rada Zagreba, članovi Udruge osoba s invaliditetom Sinergija Samobor i štićenici Doma za starije osobe Ježdovec predstavit će unikatno izrađene likovne radove kroz izložbe. Priredba će biti organizirana u okviru trogodišnjeg programa “Kul-turiranje” koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

“Vrlo sam ponosna što imam priliku predstaviti ovogodišnje, sedme po redu “Zvijezde” s obzirom na to da su ostvarenja, u vidu plesnih točaka i umjetničkih radova, predstavljena u okviru priredbe, zapravo plod cjelogodišnjega rada. Aktualna pandemija svima nam je postavila brojna ograničenja i brojne rizike. Jedan od tih rizika, posebno naglašen za populaciju osoba s invaliditetom i osoba treće životne dobi, svakako je i socijalna otuđenost. Stoga su spomenuta ostvarenja svojevrsni pokazatelji snage naše zajednice, odnosno pokazatelji da se niti u doba panemije osobe s invaliditetom ne predaju apatiji i da odoljevaju riziku socijalne otuđenosti. Uostalom, život osoba s invaliditetom prepun je prepreka, prepreka na koje svakodnevno nailazimo, ali ih i svakodnevno nadilazimo!”, izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica Udruge invalida rada Zagreba.

 

Prema zadnje dostupnim podacima, na dan 30.09.2021. godine, u Republici Hrvatskoj je bilo registriranih 103.653 invalida rada, od kojih 15.741 (15,17%) u Gradu Zagrebu i 7.400 (7,14%) u Zagrebačkoj županiji. Udruga invalida rada Zagreba s tog područja okuplja njih više od 7.100 (32,07%). Od svoga osnutka, davne 1966.godine, Udruga invalida rada Zagreba skrbi o pravima i kvaliteti života svojih članova, invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom. Okupljanje i zajedničko stvaranje članova te populacije, u svim nesigurnim vremenima kojima smo svjedočili, nešto je čime se Udruga invalida rada Zagreba ponosi i  55 godina nakon svog osnutka. Tako i danas, u skladu sa svim protuepidemijskim mjerama, Udruga invalida rada Zagreba skrbi da njezini članovi ostanu socijalno uključeni. www.uir-zagreb.hr

 

Osoba za daljnji kontakt:

Joško Matić, savjetnik

tel. + 385 1 4876294, 4829392, 4876301      

mail uir@uir-zagreb.hr, pravnik@uir-zagreb.hr      web www.uir-zagreb.hr  

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?