Pošteno odgojena djeca, su zauvijek poštena

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Koliko se isplati uložiti u kvalitetan odgoj pokazuje slučaj iz Gospića. Četiri prijatelja su na cesti blizu gospićkog korza i bankomata, našli kožni novčanik. Prijatelji Marko Kovačević, Danijel Katić, Anteo Sesar i Semir Džemaili, kako on sam priča, pronašli su novčanik i pogledali u njega. U njemu su bile novčanice, sve puno eura, otprilike 10 000 eura. U novčanik su zapravo išli provjeriti da vide ima li ikakvih dokumenata vlasnika, kako bi znali kome vratiti novčanik.

Iako su po dokumentima shvatili da ne poznaju osobu koja je izgubila novčanik sa tolikim novcem, odlučili su novčanik odnijeti na policijsku postaju. Kaže kako im nije bilo ni na kraj pameti da uzmu novac ili nešto slično. Na policiji su ostavili novčanik, a Semir je ostavio i svoje podatke. Muškarac koji ima 70 godina je bio presretan kada su ga nazvali iz policije i rekli da mu je pronađen novčanik. Bio je presretan i činjenicom da u njemu ne nedostaje niti cent. Odmah je zatražio podatke mladića koji je predao novčanik u postaju i javio mu se.

70-godišnjak je otišao do mladićeve kuće i zahvalio mu se te je mu je predao 50 eura, ako zahvalu za cijeli trud. Semir je inače nogometaš i igra u Nogometnom klubu Gospić, pa j i sam rekao da mu izlaženje i tulumarenje nisu prioritet. Novac će naravno podijeliti sa prijateljima, koji su bili sa njim.

Nasim Džemaili koji je vlasnik trgovine u Gospiću kaže kako je jako ponosan na svog sina. Kaže kako uvijek roditelji žele da im djeca budu dobra, a ovim činom zaista je ponosan na sina, jer zna da ga je dobro odgojio. Zna da je poštenje velika vrlina, jer je to naučio u obitelji, rekao je njegov otac.

Semir je sam rekao da se nikad ne zna koliko nešto nekome treba kad to izgubi, pa makar se radilo i o nekoj najmanjoj sitnici, nekome to može predstavljati veliki gubitak. Zaista jedna topla i poučna priča kako se definitivno i dalje djeci trebaju usađivati prave ljudske vrijednosti, koje su na nekim mjestima na zemlji izumrle. Ako jedan 15-godišnjak zna donijeti dobru i kvalitetnu odluku za sebe i druge, onda je definitivno dobro odgojen i na odličnom putu, da postane još bolji.

 

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave