Poskupljenje plina – Najgore su prošli Zagrepčani, Osječani i Riječani

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Patrik Macek/Pixell

Rijeka je, inače, treći grad po poskupljenju plina. Ispred nje su Zagreb, gdje će plin poskupiti za 10,3 posto od iznosa dosadašnje cijene te Osijek, gdje plin poskupljuje za 6,4 posto u odnosu na aktualnu cijenu.

Odluke o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom od 1. travnja do 31. prosinca 2021., koju je donijelo Upravno vijeće HERA, kao rezultat da će poskupljenja i pojeftinjenja plina, ovisno u kojem dijelu Hrvatske živite. U Rijeci će, primjerice, cijena plina skočiti za 4,2 posto. Rijeka je, inače, treći grad po poskupljenju plina. Ispred nje su Zagreb, gdje će plin poskupiti za 10,3 posto od iznosa dosadašnje cijene te Osijek, gdje plin poskupljuje za 6,4 posto u odnosu na aktualnu cijenu. Najbolje je prošla Koprivnica, gdje će cijena plina biti manja za 4,7 posto.

Kako navodi Večernji list, iz HERA-a tvrde da je gore navedenom odlukom “određena cijena plina za krajnje kupce kategorije kućanstvo koji koriste javnu uslugu opskrbe, i to za 32 distribucijska područja opskrbe plinom u Hrvatskoj”.prenosi Novilist.

 

Je li vam javno cijepljenje političara vratilo povjerenje u cjepivo AstraZeneca?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?