POSJET OGULINU I JEZERU SABLJACI

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Nastavljena aktivnost Udruge umirovljenika i građana ‘’Zlatna dob’’ Velika Gorica u ostvarivanju vlastitog programa iako u otežanim uvjetima zbog pandemije ‘’Covid 19 ‘’. Organizirali smo jednodnevni izlet u Ogulin s ciljem razgledanja ovog kraja i upoznavanja sa znamenitostima.

Lijepo vrijeme i topao, ne previše vrući dan, omogućio je ugodno putovanje busom i ostvarenje programa izleta. Po dolasku u Ogulin uslijedio je kraći odmor, a potom razgledanje znamenitosti: Đulin ponor, park, župna crkva Svetog Križa, Zavičajni muzej i kratak osvrt na kuću Ivane Brlić Mažuranić.

Novi ugođaj bio je dolazak na jezero Sabljaci, odnosno „ogulinsko more“ , kako se obično naziva. Tu su se odvijale predviđene sportske aktivnosti: Pikado, badminton, graničar, šetnja uz jezero. Neki sudionici su se i okupali.

Poslije svega uslijedio je kvalitetan ručak i druženje uz glazbu vrsnih glazbenika u restoranu Ive, koje je potrajalo do 18,30 sati.

Na povratku smo posjetili Mini siranu Miščević u Josipdolu. Vlasnik sirane nas je upoznao s radom sirane i kvalitetnim proizvodima. O kvaliteti i vrsti sireva uvjerili su se izletnici kušanjem istih. Mogućnost kupnje sira, meda i proizvoda od meda iskoristili su s velikim zadovoljstvom svi sudionici. Nakon degustacije i kupnje nastavili smo putovanje prema Zagrebu.

Povratak se odvijao u dobrom raspoloženju izletnika uz pjesmu i šale. Dolazak u Zagreb bio je oko 20,30 sati. Prije rastanka izražena je želja za organiziranjem novih kvalitetno pripremljenih izleta. Velikim pljeskom izražena je zahvala vozaču busa Željku, za dobru i sigurnu vožnju.(Hul)

Stjepan Šantek

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?