Pokopali živog čovjeka, on se našalio: „Ma nema veze, volio bih vidjeti kako je umrijeti dok sam još živ!“

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

„Našem dugogodišnjem članu, poštovanom i uglednom umirovljenom liječniku prim. dr. med. Sreću Listu… 1927. – 2020.“, stoji na uvodnoj stranici sa zahvalama prošlotjednog izdanja lokalnog tjednika Glas Podravine, a u samom vrhu velikim slovima „POSLJEDNJI POZDRAV“.

-Ja umro? – upitao se spomenuti umirovljeni koprivnički liječnik, jedan od pionira koprivničke kirurgije dr. Srećko List nakon što su ga poznanici nazvali u nevjerici kako bi mu priopćili „tužnu vijest“.

 

 

Ovaj, još uvijek živ 93-godišnjak, koji se prije mnogo godina odselio iz Koprivnice, saznao je da je mrtav vedra duha i u šali. Malo i na svoj račun.

Kako je došlo do pogreške kazala nam je poznata koprivnička liječnica, dr. Elizabeta Horvatić, inače predsjednica Hrvatske liječničke komore, Podružnice Koprivnica, koja je i platila „posljednji pozdrav“ svom umirovljenom kolegi. Dr. List je, spomenimo, tamo sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća i sam bio šefom te podružnice kad se naš zdravstveni sustav gradio. Uz njega, podružnicu su vodile liječničke veličine poput dr. Krešimira Švarca, dr. Miljenka Vondračeka, dr. Ljiljane Mišić-Majerus, dr. Alberta Heinricha…

– Primili smo informaciju iz nekoliko izvora da je naš umirovljeni liječnik preminuo prije više tjedana. S obzirom na koronu i cijelu situaciju, i izvore informacija, nismo ništa sumnjali. Kao što to činimo našim kolegama, tako smo i ovaj put odlučili se oprostiti objavom i posljednjim pozdravom – navodi dr. Horvatić i dodaje kako joj je neizmjerno žao te je odmah nazvala dr. Lista.

– Ispričala sam mu se, a on je to shvatio u šali. Kazao je kako bi samo „volio vidjeti taj posljednji pozdrav, da vidi kako bi to izgledalo kad se stvarno dogodi“. Ne ljuti se, a nama iz Komore stvarno je žao – domeće dr. Horvatić. Nema baš mnogo javno dostupnih podataka o medicinskoj karijeri dr. Lista, no u razgovoru s našim liječnicima doznajemo kako je bio vrlo cijenjen, odličan liječnik. U Podravskom zborniku iz 2003. nalazimo informaciju kako je bio i pasionirani planinar, jedan od istaknutijih članova društva Bilo.prenosi

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PREMINUO OD UBODA OSE

OD UBODA OSE: U zagrebačkoj bolnici preminuo poznati gospodarstvenik i Bandićev prijatelj   Jučer

NOVA KATASTOFA U ZAGREBU

‘Centar grada doslovno pliva i stotine objekata su pod vodom’, napisali su zagrebački vatrogasci