Poduzetnici: ‘Zahtijevamo da se od 1. veljače otvore kafići, restorani i teretane!’

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Sve postojeće mjere u borbi protiv korona virusa u hrvatskoj produžene su do 31. siječnja.

Nagađa se da bi takvo stanje moglo potrajati sve do početka ožujka. Predsjednik udruge Glas poduzetnika, Hrvoje Bujas, priziva da se s otvaranjem krene od 1. veljače.

“Ono što predlažemo, to jest zahtijevamo od Vlade, odnosno Stožera, ako se nastavi s ovakvim pozitivnim trendovima, dakle, sa smanjivanjem broja zaraženih, hospitaliziranih i umrlih, jest da se od prvog dana veljače krene s postepenim otvaranjem ugostiteljskih objekata, teretana, fitness centara i sportskih događanja za djecu i ostale. Naravno, poštujući sve propisane epidemiološke mjere o održavanju razmaka i potrebnoj dezinfekciji”, potvrdio je Bujas za Slobodnu Dalmaciju.

Kako je  krenulo i cijepljenje, a veliki dio građana je i prebolio koronavirus.“Jasno nam je kako su dva iduća tjedna opet ključna. No, kako je krenulo cijepljenje, a i velik broj građana već je prebolio koronu, poduzetnici mole vladajuće da im pruže priliku za poslovanje. Jasno nam je i kako s otvaranjem na poslovnom planu neće sve proći bajno, dapače. Treba proći neko vrijeme da se posao pokrene, a to je posebno važno kada je priprema sezone u pitanju. Treba vremena da se biznis zakotrlja, zato nam je poslovanje u veljači jako važno.

Otkaza je već bilo, a i bit će ih zasigurno još, trenutno imamo 160 tisuća nezaposlenih, nadamo se kako brojka neće prijeći 200 tisuća. No, čini nam se kako ništa nije isključeno. Situacija je zaista teška, s pomoći se kasni, tek je jedna četvrtina dobila potpore za jedanaesti mjesec, svega nekoliko naših članova za prosinac”, rekao je Bujas.

Rekao je i kako vjeruju da je sada vrijeme i za smanjeni PDV od 13 posto svima u turističkom sektoru.

Ljudi šalicu svog omiljenog napitka uz druženje svakako popiju, jer pronađu način, ali poduzetnici su na koljenima. Sada je vlast na potezu da li će im ispuniti zamolbu ili ne…

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?