HZMO ispravio bivšeg ministra mirovinskog sustava Miranda Mrsića

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Foto:Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Mirando Mrsić neki je dan, kako navodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, iznio niz netočnih informacija. Bivši je ministar rekao kako se za braniteljske mirovine izdvaja 7 milijardi kuna, a kako će do 2025.godine ta brojka narasti i na 10 milijardi.

Mrsić je također zatražio i razdvajanje mirovina po posebnim propisima od radničkih.  HZMO se oglasio i komentirao kako nije u redu da saborski zastupnik koristi medijski prostor kako  bi širio netočne informacije i time stvorio krivu sliku umirovljenicima te doveo u pitanje funkcioniranje mirovinskog sustava Republike Hrvatske.

Što se tiče prava pojedinih posebnih kategorija osiguranika, HZMO ističe kako ta kategorija nema nikakvog utjecaja na visinu prava osiguranika iz općeg sustava mirovinskog osiguranja koji se financira iz doprinosa.

Vijesti:

NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ
Prevarila nas žena koju smo plaćali
Udomljavanje osoba treće životne dobi

Također, naglasili su kako je tvrdnja da će 9 milijardi kuna otići na povlaštene mirovine, od čega 7 na braniteljske, potpuno netočna i da je time samo stvorio sumnje i nemir kod umirovljenika.

Naglašeno je kako se novac za braniteljske mirovine uzima direktno iz državnog proračuna Republike Hrvatske tako da ni na koji način ne utječu na mirovine koje ostvarene prema općim propisima.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave