Podnesen prvi odštetni zahtjev za smrt od korone u bolnici

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Podnesen je prvi zahtjev za odštetu za smrt od korone u Hrvatskoj. Obitelj pacijentice iz malog mjesta s istoka zemlje tvrdi da je došla u KBC Zagreb nezaražena.

U Hrvatskoj je podnesen prvi odštetni zahtjev, odnosno nagodba s bolnicom zbog smrti 84-godišnje pacijentice. Njezina obitelj iz jednog malog mjesta na istoku zemlje tvrdi da je u bolnicu došla nezaražena.

Smatraju da se u bolnici zarazila, a kasnije je i umrla od COVID-19. Obitelj traži odštetu od 630.000 kuna i plaćene troškove odvjetnika.

Bolnica je odbila nagodbu jer nema dokaza da se žena zarazila u bolnici, a mi smo poduzeli sve mjere zaštite od korone koje su u tom trenutku bile moguće”, kazao je ravnatelj KBC-a Zagreb prof. dr. Ante Ćorušić.

Za sada nema informacija hoće li obitelj podignuti sudsku tužbu, piše Jutarnji list.

Došla zbog ozljede rebara

Preminula pacijentica u KBC Zagreb došla je zbog ozljede rebara uslijed pada. Testirana je negativno, no nakon nekoliko dana njezin je test bio pozitivan.

Premještena je u KB Dubravu gdje je preminula 6. prosinca. U KBC-u Zagreb ističu da su ispoštovani svi protokoli povezani uz epidemiju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?