Pobjedila je rak! Doktori su joj dali 3% šanse da će preživjeti

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Živjela je u aljaškoj divljini sa suprugom i sedmero djece, daleko od civilizacije. Njihovu avanturu prekinula je teška dijagnoza – uznapredovali rak pluća. Jedva je preživjela..

Ami Brown (54) majka sedmero djece i zvijezda dokumentarca na Discovery Channelu “Alaskan Bush People “, kod nas prevedenog kao “Ljudi iz aljaške divljine”, iskusila je čudo. Pobijedila je uznapredovali rak pluća iako su joj liječnici u jednom trenutku davali svega tri posto šanse da će preživjeti.

Prošla je iscrpljujuće tretmane zračenjem i kemoterapijom, pretvorila se u kost i kožu, ali njezin snažan duh punio ju je snagom da se othrva opakoj bolesti, prenosi Country Living.

Dijagnozu koja je uzdrmala cijelu obitelj dobila je tijekom snimanja u lipnju 2017. godine.

Kaže kako je osjećala da nešto nije u redu, posebno nakon što su bolovi u leđima postajali sve intenzivniji. U početku je mislila da se radi o artritisu.

Nakon što je saznala od čega boluje, preselila se zajedno s obitelji iz divljine na Aljasci, gdje su živjeli daleko od civilizacije, u topliju južnu Kaliforniju. Tamo je mjesecima nemoćno ležala u krevetu, težina joj je pala na 35 kilograma. Suprug i djeca nisu se odvajali od nje.

foto: YouTube/Screenshot

U prosincu je osjetila da joj je bolje, liječnici su je pregledali i rekli joj da raka više nema. Bilo je to 21. prosinca. Dobili su najljepši božićni poklon.

– Liječnici su bili šokirani kao i mi. Puno bolje i redovitije jede i vraća joj se težina, sada ima 47 kilograma – rekao je njezin suprug Billy.

– Još sam slabašna i umorna, i malo mi je mučno, ali polako hodam po kući. Zadnji tretman sam imala 7. prosinca i treba oko mjesec dana da bol nestane – ispričala je ova hrabra žena.

foto: YouTube/Screenshot

Na Aljasku je ova obitelj došla gotovo bez ičega. Polako su gradili kuću od onoga što su pronašli u prirodi, u šumi okruženi divljinom. Prvi susjedi bili su im medvjedi. Cilj im je bio sagraditi svoj gradić – Browntown. Ami je tamo napravila vrt u kojem je sadila povrće, to ju je jako opuštalo.piše

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave