Plenković sprema udar iz zasjede?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Svi procesi u Hrvatskoj su stali, no vjerovali ili ne, do toga nije došlo zbog pandemije koronavirusa već zbog unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Naime, u vladajućim redovima sve do konca svibnja nemaju namjeru riješavati niti jedno goruće pitanje, pa se ne misle baviti ni političkim prijeporima, ni ideološkim temama koje nagrizaju i dijele naciju. Inače, nakon što se u nedjelju 15. ožujka izabere uže vodstvo HDZ-a na redu su izbori za čelnike županijskih, i nižih organizacija. ”Kada i ako premijer Andrej Plenković pobjedi na unutarstranačkim izborima, što se očekuje, on kreće u veliku akciju. Prvo će se na dnevnom radu naći riješavanje situacije u zagrebačkom HDZ-u gdje se mjesecima zahtjeva raskid koalicije s Milanom Bandićem. Vrlo je izgledno da će Plenković poslušati zahtjeve svojih zagrebačkih kolega i doista raskinuti suradnju sa Bandićem”, tvrdi naš sugovornik blizak šefu Vlade.prenosi

U Bandićevim redovima već se sada pripremaju za novo skupštinsko glasanje o izmjenama zagrebačkog GUP-a, no izvori bliski Plenkoviću tvrde da to neće proći. ”Plenković se sigurno s time neće kockati uoči parlamentarnih izbora, i na taj se način zamjerati stanovnicima metropole, radije će raskinuti koaliciju s Bandićem i ići na izbore”, objašnjava nadalje naš sugovornik te dodaje da će se nakon unutarstranačkih izbora razmotriti i nastavak suradnje s HNS-om. ”Nakon naših izbora neće niti ostati previše vremena do redovnih izbora, kampanja će krenuti, a Plenković vrlo dobro zna da mu za pobjedu na rujanskim izborima zaista treba čistka.”

Spreman je riješiti se Vrdoljakova HNS-a, i to paralelno s Bandićem, bit će to velika, i neočekivana čistka, udarac na kojega je spreman. Naravno da će razmotriti moguću koaliciju sa Škorom, ni on nije odbacio suradnju s Plenkovićem, prema tome u tom smislu straha nema. Veće probleme i strahove premijer ima od izbora u svojoj stranci. Ako u predsjedništvo uđu ljudi iz tima Mire Kovača tada će biti nešto teže vladati, ali moguće je da će Plenković baš sa HDZ-ovcima iz svoje oporbe također stvoriti pakt, jer im neće biti u interesu rušiti vlastitog premijera uoči parlamentarnih izbora”, zaključuje naš sugovornik.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave