PLAĆANJE PREMIJE DOPUNSKOGA ZDRAVSTVENOGA OSIGURANJA PUTEM SUGLASNOSTI ZA OBUSTAVU IZ MIROVINE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

HZZO u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje (HZMO) svim umirovljenicima omogućuje plaćanje premije dopunskoga zdravstvenog osiguranja na osnovi suglasnosti za obustavu iz mirovine.

Pozivamo umirovljenike da, ukoliko to još nisu učinili, odaberu ovaj besplatan i vrlo jednostavan način plaćanja premije. Popunjen i potpisan obrazac suglasnosti možete dostaviti nadležnom regionalnom uredu ili područnoj službi HZZO-a, a za vrijeme pandemije COVID-19 zahtjeve radi ostvarivanja prava iz obveznoga i dopunskoga zdravstvenog osiguranja zaprimamo i putem elektroničke pošte kako bi ograničili osobne kontakte, štiteći zdravlje osiguranika i radnika HZZO-a.

Obustava od strane HZMO-a provodi se tek nakon zaprimanja i obrade suglasnosti (najčešće nakon mjesec ili dva od zaprimanja), stoga podsjećamo osiguranike koji odaberu ovaj način plaćanja, da samostalno podmiruju trošak premije dopunskoga zdravstvenog osiguranja sukladno uputama za plaćanje dostavljenima nakon ugovaranja police sve dok HZMO ne izvrši obustavu mjesečnog iznosa. Informacija o obustavi biti će vidljiva na ispisu mirovine.

Obrazac suglasnosti za obustavu iz mirovine može se preuzeti ovdje.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?