OSI : “Odbačeni smo i teret smo društvu u svakom obliku osim kozmetički na papiru i kada se treba izvući novac te predstaviti EU kao humano društvo!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Osobe s invaliditetom su diskriminirane na poslu, u zdravstvu, obrazovanju, po tome što ne mogu ući u javne institucije, nemaju dostupan prijevoz u svim dijelovima Hrvatske, ne mogu doći do posla, ali isto tako su diskriminirane i po drugim osnovama jer im ustanove nisu prilagođene kako bi se mogle normalno  kretati.


Kada su u sustavu obrazovanja, osobe s invaliditetom imaju osobnog asistenta, ali s tim nije isključeno da dijelom nisu uključeni u sustav obrazovanja, što dovoljno govori da primjerice imamo škole koje su nepristupačne osobama s invaliditetom, u nekim školama nemamo prilagođene WC-e osobama s invaliditetom, nemaju natpise na Brailleovu pismu jer ako polazi u školu slijepa ili slabovidna osoba, mora imati pristup informacijama.

 

Javio nam se g. Siniša B. sa svojom kratkom ali  još uvijek vrlo aktualnom pričom teške stvarnosti osoba s invaliditetom koja je njihova svakodnevica a  koju prenosimo u cijelosti…


Kod nas je potpuno suprotno. Zdrave potpuno osobe imaju stas invalida i sve privilegije…Dok teške invalide potpuno ignoriraju i prepuštene su sami sebi ili obitelji …jednom rečenicom Odbačeni i teret su društvu u svakom obliku osim kozmetički na papiru i kada se treba izvući novac te predstaviti EU kao humano društvo.

Invalidi su u svakom pogledu građani drugog reda jer očigledni je primjer gradska vijeća i sam Sabor uvijek samo jedan predstavnik sa minutažom tijekom mandata od maksimalno 1h po pitanju invalida i njihovih prava te ravnopravnosti samo deklarativno i kozmetički idemo dalje dijeliti mjesta a nitko ne če da uzme invaliditet ! Invalidnost i pogodnosti svi tko može ! Pretužno i žalosno ipak su invalidi ljudi i ovo je 21 st.moje osobno iskustvo od kada sam u kolicima moj mob manje zvoni a od poziva za druženje sve je manje ja za koga su se borili .. Mogu zamisliti kako je tek povučenim i još težim invalidima! Potpuno smo kao društvo i narod pali na ispitu svih invalida poglavito djece, mladih i hrvatskih branitelja koji su napušteni i zaboravljeni!

Neka nam je Bog na pomoći jer zbilja ne znamo da sutra svatko može postati invalid u jedan čas …sretno svima a najviše zdravlja a invalidima strpljenja ,puno sreće u životu i vjere…

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?