ODRŽANA KONFERENCIJA O PROGRAMU – SENIOR PLUS

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

U  društvenim prostorijama Udruge umirovljenika grada Vodice, poštujući epidemiološke mjere, održana je uvodna konferencija povodom početka provedbe programa Senior plus-pridruži se aktivni u mirovini na području šibensko kninske županije.

Nositelj projekta je Udruga umirovljenika grada Vodica s partnerom Gradom Vodice, a cilj je podizanje kvalitete života umirovljenika i bolja generacijska suradnja između osoba mlađe i starije dobi kroz niz raznolikih radionica i tečajeva u kojima će naši umirovljenici podići razinu svoje dosadašnje vještine, naučiti neke nove te svoja znanja i iskustva prenijeti na mlađe generacije kroz međusobnu suradnju na navedenom projektu.

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici udruge umirovljenika Šibenika te udruge “Naši mladi” Šibenik koji su i pripremili i vodili konferenciju.

Prisutnima se nakon otvaranja obratio predsjednik Udruge umirovljenika grada Vodica Martin Čićin Šain te je govorio o važnosti ovog programa, nakon čega je održana prezentacija projekta.

Na konferenciji je istaknuto što je Udruga umirovljenika Grada Vodica u suradnji sa EU fondovima za svoje umirovljenike pripremila za vrijeme trajanja projekta:

– obuku rada na kompjuteru: početni tečaj, napredni tečaj- medicinska gimnastika

– nordijsko hodanje

– radionice: ručni radova, slikanje

– medicinska predavanja: ortoped, internista, kirurg, psiholog, nutricionist, onkolog, fizijatar, ginekolog, autogeni treninzi

– pravna predavanja o pravima treće dobi, – psiho socijalne radionice
– zbor, ples
– druženja, ples, izleti

– rad s mladima
– posjet dječjim vrtićima,
– posjet domovima za starije i nemoćne – kartanje, šah, pikado

Sve aktivnosti i prijevoz na putovanjima je besplatan.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?