Odlazak još jednog velikana – napustio nas je Mladen Kušec

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

U 83. godini je umro Mladen Kušec, legendarni radijski i televizijski novinar, pjesnik, književnik i pripovjedač za djecu.

Rođen u Zagrebu 1938. godine, nakon završene osnovne i srednje škole završio je studij na Filozofskom fakultetu. Na Radio Zagrebu počeo je raditi 1963. godine, a kao novinar i urednik istaknuo se popularnim radijskim i televizijskim emisijama za djecu i mlade koje su postale standard toga žanra.

Uređivao je Obrazovni i dječji program Hrvatskoga radija u periodu od 1989. do 1994. Zatim je godinu i pol bio urednik Radio Sljemena. Napisao je 30-ak knjiga za djecu i mlade među kojima zbirke pjesama, prozu i drame.

Dobitnik više nagrada, među ostalim nagrade HND-a Zlatno pero 1979 (za knjigu Donatela, nastalu prema radioemisiji Bijela vrana), nagrade Mato Lovrak za najbolji roman za mladež 1993 (za roman Mama, tata i ja), nagrada na Tjednu radija u Ohridu 1977. i 1983, nagrade RZ-a 1983. te nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo 1991.

U posljednja dva dana napustila su nas dva velikana Mladen Kušec (83) i Sean Connery (91) legendarni James Bond. Počivali u miru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave