NESTALI I PRONAĐENI! NEODGOVORNOST I INDOLENCIJA NA DJELU…?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Tuga je i nespokojstvo u svima nama kad u novinana pročitamo da je nestala još jedna osoba…mlada ili stara, svejedno. Uvuče se u svakog čovjeka zebnja pokuša li zamisliti kako li je obitelji i prijateljima nestale osobe.

Tisuću pitanja roji se u glavi…možda se utopila, možda je oteta, možda je ubijena, možda se samo izgubila…
Dignu se na noge novinari, društvene mreže, institucije rade sve što je u njihovoj moći. Svi su spremni pomoći bilo na koji način. To su trenuci kad se beskrajno ponosim ovim svojim narodom. Iako znam da su svugdje u svijetu ljudi spremni pomoći, nekako sam sklona vjerovati da smo mi empatičniji od drugih.
Ali kakva bi moja priča bila kad bi ovo bio kraj?

Dakle, preokret!?
Ukratko, dječak je otišao iz Doma za odgoj, a da nikog nije izvjestio o svom odlasku. Djelatnici doma, nakon izvjesnog vremena, o nestanku su obavijestili policiju, uključili su se i novinari, objavili sliku nestalog dječaka, građani su zamoljeni da jave ako ga slučajno sretnu…

Nedugo nakon objave članka, u komentarima naiđem na (copy-paste):
“Ja sam majka od P… , P…. hvala bogu nije nestao ,bio je kod kuče ,adresa poznata policiji i ustanovi !!!! Da je netko provjerio ili nazvao ,znali bi gdje je !!! A sjetili su se tek nakon tri dana !!!!!”
Zgrožena sam!
Kad ti je dijete smješteno u ustanovu za odgoj, i ako ti neplanirano dođe doma, pretpostavljam da prvo provjeriš s odgajateljima da li je sve u redu i da ih izvjestiš da je dječak na sigurnom.

I još nešto!
Svi u komentarima žale “sirotu mater”…osim mene, dakako.??
Nek mi netko veli jeli ponašanje ove majke normalno?
Odgajatelji, policija, novinari…svi na nogama, a ona još i proziva (i mene izvrijeđa u inboxu u 6:04 u jutro, jer, eto, ja je ne razumijem…i zašto bih se uopće trudila razumjeti nekog za kog mislim da je potpuno neodgovoran i kog, uz to, ne poznajem??).?
Popila sam svoj jutarnji esspresso i konstatirala…stvarno nas ima svakakvih.???

 

Ena Šimek Šuplika

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave