NAŠE AKTIVNOSTI IDU DALJE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

I za nas je najneobičnija godina, godina puna stresova, strahova, gubitaka dragih nam osoba, ali i godina puna izazova. Zašto izazova, pa zato jer je trebalo tu godinu preživjeti i ostati normalan. Naše generacije su se tijekom života susretale s raznim nepogodama, rat, nestašica goriva, pamtimo vremena kada je vrijedila vožnja parnepar i da ne nabrajam dalje. Međutim ovo što se dogodilo 2020. godine bilo je potpuno van svake kontrole, virus koji nam se dogodio nije birao lijepe ni ružne, bogate ni siromašne, ali nažalost poguban je bio za nas starije već pomalo narušena zdravlja.

Napustilo nas je nekoliko naših dragih članova koji su još bili puni života, radosti i veselja, uvijek na našim druženjima uz pjesmu i ples. No unatoč takvoj situaciji od samog početka godine – veljača, pa do kraja godine, mi smo uspjeli organizirati i održati nekoliko naših aktivnosti.

Tu su u prvom redu bila druženja za Valentinovo i Dan žena. Organizirali smo ljetovanje u Vodicama. Naše članice snalažljive u svim prilikama kao domaćice i one koje brinu o obitelji u svim prilikama i neprilikama, dosjetile su se kako prkositi koroni, pa su organizirale vježbe kod jezera Dolac u Krapini i tako boravile na svježem zraku, družile se, vježbale i održavale svoje zdravlje.

Galerije Grada Krapina organizira svake godine Međunarodnu izložbu pisanica, organizirana je i ove godine ali virtualno. Na izložbi sudjeluju i naše članice sa svojim zanimljivim pisanicama. Matici umirovljenika Krapinsko-zagorske županije odobrena su sredstva iz Europskog socijalnog fonda za provođenje projekta „Senior aktiv program“ – poticanje aktivnog starenja pa je tako i Udruga umirovljenika Krapina kao članica Matice umirovljenika KZŽ prijavila nekoliko programa U listopadu 2020. u povodu Dana starijih osoba organizirano je predavanje na temu „Usamljenost i što kada se osjećamo usamljeno“. Predavanje je održala psihologinja Tamara Blažinić – Papišta. Ove godine u ožujku održano je predavanje na temu „Demencija“ koje predavanje je održala dr. Sanja Kovačić.

Umirovljenici su čuli nešto novo što ih zanima, malo se educirali, malo se podružili, uglavnom bili su zadovoljni. No to nije sve, odobrena su nam sredstva za organizaciju nordijskog hodanja uz stručno vodstvo prof. Marka Goluba. To je aktivnost koja se provodi na svježem zraku u prirodi. Prvo se prijavilo 20 umirovljenika, no broj se iz dana u dan povećava, pa ćemo morati formirati dvije grupe.

Odobrena su nam sredstva za voditeljicu zbornog pjevanja, a pripreme za početak probi su u tijeku, ponovno vodeći računa kako zadovoljiti uvjete propisane epidemiološkim mjerama. Prijavljen je program edukacije iz informatike, koji bi trebao uskoro započeti. Ima želja, ima volje, a pronaći ćemo i načina i mogućnosti za naše aktivnosti. (Hul)

 

Za koga ćete glasati na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?