NAJBOLJA INVALIDSKA KOLICA ZA DJECU S POTEŠKOĆAMA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

napovoljnija invalidska kolica

 Invalidska kolica za djecu s poteškoćama

Svi se roditelji prilikom odgoja svoje djece susreću s mnogim izazovima, ali broj izazova na koje nailaze roditelji djece s poteškoćama u razvoju višestruko raste. Potrebno je donositi brojne odluke, brzo i pametno. Jedna od njih je i pravilan odabir invalidskih kolica, koja se s vremenom, kako dijete raste, moraju mijenjati, te je u svakoj djetetovoj dobi važno misliti o određenim detaljima.

Ono o čemu mnogi onajprije vode računa jest težina.  Svi žele što je moguće lakša kolica kako bi ih što lakše trasportirali, smještali u automobile ili spremište u kući. Doista, to jest iznimno važno. No, treba voditi računa o tome koliko to što su dječja invalidska kolica  iznimno lagana utječe na djetetovu udobnost u njima. Naime, kod prelaganih kolica nerijetko se događa  da su ona neadaptila i neudobna. Kako bi se postigao idealan omjer težine i udobnosti predlažemo da se fokusirate na težinu od oko 12 kilograma. takva invalidska kolica za djecu obično se lako sklapaju, stanu u prosječan automobil, te istodobno podrazumijevaju udobnost i sigurnost za dijete.

Izuzetano važno je i kvalitetno, ispravno sjedenje u kolicima. Shodno tome bitan je izbor odgovarajučeg sjedala I naslona na invalidskim kolicma.

S obzirom da djeca s poteškoćama u razvoju nerijetko nisu u mogućnosti čitavo vrijeme uspravno sjediti, prilično je važno da kolica nude mogućnost prilagodbu kuta naslona. Visokokvalitetni kotači također su važan uvjet kojim bi se kupac trebao voditi, jer podrazumijevaju dodatnu udobnost za dijete, posebno prilikom kretanja po neravnoj podlozi. Važno je i da kolica imaju mogućnost individualizacije u širini i dubini sjedišta, visini naslona, pojasa za trup te oslonac za noge.

Upravo te opcije omogućit će ekonomičnost u smislu da kolica koristite neko duže vrijeme dok dijete još raste. Za djecu starije dobi postoje različiti tipovi invalidskih kolica, ovisno o djetetovim potrebama.

U većini prodavaonice ortopedskih pomagala moguće je zatražiti i stručni savjet, koji uvelike može pomoći da izaberete proizvod koji odgovara baš vama, odnosno vašem djetetu.

 

Famax d.o.o. // Sjedište: Vojnovićeva 34 // Prodaja i servis: Nehajska 42, 10 000 Zagreb
Tel: 01 / 6548 – 624 // Mob: 091 / 2231 – 101 // Mob: 098 / 231 – 101 // Mob: 099 / 7077 – 267 // Fax: 01 / 6548 – 625

Više pogledajte na: FAMAX D.O.O.

napovoljnija invalidska kolica

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?