Nađa je 26 godina bila zatočenica svoje majke: Odsječena od svijeta, nije se kupala 14 godina i morala je jesti hranu za mačke

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Printscreen Facebook/ RT Documentary

 

Žena iz Rusije držala je 26 godina svoju kćer zatočenu u kući, tjerajući je da jede hranu za mačke. Nadežda Nađa Bušueva (42) bila je više od dva i pol desetljeća izolirana od ostatka svijeta, živjela u katastrofalnim uvjetima u kućici sa majkom Tatjanom, koja je bila umirovljenica, i mačkama s kojima je dijelila obrok.

Tatjana je kćerku zatvorila kada je imala 15 godina, čim je završila školu, sa ciljem da je “zaštiti od opasnosti vanjskog svijeta”. Nađa je živjela u kućici bez struje i vode, a majka joj nije dozvoljavala da nastavi školovanje ili da se zaposli.

Poslije nekog vremena Nadežda se, kako sama kaže, navikla na takav život, i nije ni pokušavala da izađe iz kuće sve dok joj majka nije završila u bolnici.

Tada je ona konačno izašla na svijetlost dana i napustila kuću u selu Arefinski u zapadnoj Rusiji. Otišla je kod glavnog čovjeka u selu i njemu otkrila kroz šta je sve prošla tokom 26 godina izolacije.
Kako ruski mediji prenose, ona je ispričala da je boravila u kući punoj štakora i mačaka, u kojoj je sa majkom spavala u istom krevetu, a kada bi neka od mačaka umrla, ostajala je sa njima u kući, jer nisu izlazile čak ni da bace njeno tijelo.

„Jela sam hranu za mačke i na kraju mi se svidjela. I one su sa mnom jele ono što sam ja jela“ rekla je Nađa za televiziju koja je došla snimiti prilog o njoj kada se pročulo za ovaj nesretni slučaj.
Nađa se, prema pisanju medija, nije kupala od 2006. godine, a susjede su izjavile da nisu znale da li je Tatjanina kćerka živa ili mrtva.

– Majka je djelovala normalno, uzimala je jaja i mlijeko od mene, ali kad je njena kćerka završila osmi razred, nije je puštala iz kuće – rekla je susjeda Julija.

Tatjana je u listopadu 2020. umrla od koronavirusa, a susjedi i mediji pomogli su Nađi da izvadi osnovne dokumente i pružili joj bolje uvjete za život.

Koji je točno razlog za ovakve postupke ove Ruskinje nije poznato, ali uskraćivanje osnovnih ljudskih prava je za svaku osudu.

Davorka Ožura

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Voli li Hrvatska svoje stare?

  Voli li Hrvatska svoje stare?      Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica izabrana je 19. ožujka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?