“Mi umirovljenici vremena nemamo – u ovim teškim vremenima sve se obrušilo na nas!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Nekada su siromašni i potlačeni imali Robina Hooda koji je uzimao od bogatih i dijelio siromašnima . Danas mi imamo ministra Marića koji uzima umirovljenicima a daje samo onima koji imaju.

Kaže ministar Marić kako će mirovine rasti sporo jer novaca nema ali će zato porasti plaće svima onima koji su i do sada imali jer će se povećati stopa neoporezivog dijela. Od sljedeće godine smanjuje se stopa PDVa poduzetnicima kako bi lakše podnjeli ovu krizu ali nitko ne pita šta će od toga imati radnik u proizvodnji .Jedno veliko NIŠTA .Njegov novčanik je sve tanji i tanji a ostaju mu i dalje na poslu prijetnje otkazom ,maltretiranja i omalovažavanja. U jednoj našoj firmi iz Varaždina ako radnik ne daj bože oboli i ode na bolovanje bez obzira koja to bolest bila po povratku na posao uz uredne doznake od svoga liječnika što je valjda znak da je osoba zdrava mora dostaviti i test na Covid koji si mora sam platiti.

Dozvolili smo stranim firmama da ono što ne smiju raditi u svojim zemljama rade ovdje kod nas. Pretvorili su našu radnu snagu u roblje. Da li će se naći u ovoj korumpiranoj državi Robin Hood 21 stoljeća ili još bolje Matija Gubec da nas zbudi i prodrma .

Mi umirovljenici vremena nemamo u ovim teškim vremenima sve se obrušilo na nas. Gdje je onaj život dostojan čovjeka često se pitam. Sada su nam odredili socijalnu distancu ,nema druženja ,izleta ali nema i sredstava koje su pojedine županije ,gradovi i općine izdvajale za potrebe udruga umirovljenika ,izvlače se na covid.

Neka nam ne zatvaraju i ta vrata imamo dovoljno životnog iskustva prošli smo svašta znamo se sami čuvati. Neće nas nitko više zatvoriti u izolaciju.

Družit ćemo se odgovorno kako bi ostatak života proveli iako praznog novčanika dostojanstveno. Budite mi odgovorni.

 

JADRANKA BAHLEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave