Mi smo obitelj … MS obitelj

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Mi smo obitelj … MS obitelj.

U posljednje vrijeme razmišljam o različitim načinima da prodrem do svijeta sa porukama nade, pomoći, podrške ali i sirovom istinom o životu sa bolešću poput multiple skleroze. Sa samom bolest je dovoljno teško suočiti se, a mnogi su suočeni i sa nesposobnošću otvorenog razgovora o tome što se zapravo događa s njihovim životom i tijelom sa tako užasnim čudovištem na slobodi koje inas napada iznutra.
Ne trebaju nam web stranice ili „moćnici koji bi trebali“ cenzurirati svoje misli da nam kažu što mi možemo razmišljati ili dijeliti. Mi MS-u nismo dali naše dopuštenje za preuzimanje naših života. Ona je samo je postavila zasjedu i preuzela ga. Nema načina da to ljepše kažem. Ovo je rat!

Nemojte odložiti svoj mač

Da, vi živite i to je nešto za prslaviti, ali postoji mnogo više u životu nego samo disanje. Svi smo mi različite dobi, oblika i veličina i naravno različitih simptoma, sa različitim napredcima i biti ćemo drugačijih ishoda. Mi smo borci, ratnici, mi smo preživjeli, i vrlo smo jaki čak i u svoj svojoj slabosti! Ponekad patimo u tišini, ali ako nam se pruži prilika da razgovaramo i podijelimo svoju priču, otvara nam se cijeli novi svijet.
Svakodnevno se trudimo za malo više snage. Neki dan si uzmemo vrh planine za cilj, jer neki nam put svima treba, i koji god put odabrali mi ne odustajemo . Ako ste ranjeni, umorni, obeshrabreni … odmarajte se. Ponekad je potrebno istupiti iz borbe na trenutak, i to je sasvim u redu. Ali kad udahnete , skupite snagu i emocije na okup,vratite se natrag u bitku. Niste sami u ovoj borbi. Mi smo obitelj a obitelj živi zajedno!
Ne pitam se zašto, kako , ili zbog čega, kada se radi o MS porodici, ja se tada jednostavno pitam “zašto ne?”
Ivan Novak

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?