LOŠE NAM SE PIŠE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Prošavši 50. počinjemo razmišljati o starosti, znajući sve što je ostalo iza nas, povezano je sa mladosti. Povratka nema, mladost se ne može vratiti, a mi se moramo pomiriti s time da smo zakoračili u treću životnu dob. Počinju nam se otvarati vrata starosti i postepeno ulazimo kroz njih u neki nama nepoznat svijet. S vremenom, počinjemo se poistovjećivati s tim svijetom i shvaćati da i kao osobe treće životne dobi možemo dostojanstveno živjeti. Naravno, ako nas zdravlje posluži i sa donekle dobrom mirovinom.

Tada nas već počinje smetati besmisleno i divlje ponašanje mladih, koji nikoga, tko nije kao oni ne cijene niti poštuju. Za njih kao da ne postoje norme, pravila i zakoni. Kao da su pušteni s lanca. Kuda prođu, ako im se nešto ne dopada sve razaraju, prave veliku štetu, ostavljaju nered iza sebe, ne prežući ni pred kime. Znači, iza nas je ostalo više zla nego dobroga. Ako će u budućnosti živjeti i vladati današnja razuzdana mladost, loše nam se piše. Iz njihovog vokabulara nestale su riječi: hvala, molim, izvoliš, oprosti, što je glavna vodilja kulture i ponašanja među komunikacijom. Nova tehnologija tzv. kompjuterizacija i digitalizacija koliko je napredna toliko ima i loših strana. To dokazuje vizualna komunikacija s kojom se poistovjetila gotovo sva današnja mladež.

Na društvenim mrežama imaju čak milijune poklonika, a gotovo niti jednog osobno ne poznaju. Doista, zastrašujuće! Danas postaneš poznat i popularan bez ikakve zasluge ili dobrog djela. Dovoljna je samo tvoja slika (selfi) na nekom bezvrijednom tulumu i svi te odmah obožavaju!?, postaneš ”zvijezda”. A osobe koje stvarno naprave nešto korisno za boljitak čovječanstva većinom nisu poznate, niti nagrađene, drugim riječima nebitne.

Ako si star, u današnje vrijeme, za većinu mladih si beskoristan, glup i lud i ne trebaš živjeti – krepaj! A nitko od njih ne razmišlja, ako ih zdravlje posluži da i oni mogu doživjeti naše godine, možda biti bespomoćni, ostati sami. Žive za danas. A što će sutra s njima biti, nije ih briga. Oni koji se truju nikotinom, alkoholom, drogama i ostalim opojnim sredstvima, ako su na tulumu i skompaju se s nekim od suprotnog spola odmah završe u krevetu. Čak ne znaju niti ime osobe s kojom su se upustili u seksualnu vezu. Da čovjeku pamet stane. Na taj način mladi naraštaj će sigurno sebe i buduće naraštaje sutra dovesti do propasti. Čast iznimkama. Malobrojne su i ne žele se ni na koji način eksponirati.

 

Biserka Podhraški

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Očarana Slavonijom

Očarana Slavonijom Slavonijo draga, ljubavi moja, očarala me pitoma ljepota tvoja; sunce što se

ŠPIČOKLINKA

  Nika je zadihano dotrčala do taksija. Taksist je ubacio njena dva kovčega u