Limun je hit namirnica i zato imamo 3 savjeta kako odabrati najbolji i iscijediti najviše soka

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Odabir, priprema i samo rezanje utječu na to koliko će soka dati jedan limun.

Bilo da se želite osvježiti limunadom ili liječite prehladu, sok od limuna izvrstan je odabir. Kako bi iz svakog limuna iscijedili što je više soka moguće, pridržavajte se ovih par savjeta koje navodi oprah.com.

 

1. Pažljiv odabir limuna

Već prilikom odabira limuna možete saznati koji ima više soka, tvrde. Većina limuna u supermarketima ubrana je zelena i nekoliko se tjedana drži u kontroliranim uvjetima dok ne sazriju. U odnosu na njih, limuni nastali kalemljenjem s mandarinom, ne sadrže toliko kiseline, a uz to imaju i više soka tvrdi Harold McGee u svojoj knjizi On Food and Cooking.

2. Priprema

Čuvanje limuna na sobnoj temperaturi pogrešno je, tvrde, a limun bi se prije konzumiranja  trebao držati u frižideru. Sat vremena prije rezanja, limun izvadite iz hladnjaka i držite ga na sobnoj temperaturi kako bi se membrane opustile i olakšale rezanje.prenosi

Shutterstock

U nedostatku vremena, limun možete opustiti i kroz deset sekundi u mikrovalnoj ili umakanjem u toplu vodu. Priprema limuna uključuje i rolanje limuna preko radne ploče, lagano ga pritiščući dlanom ruke. Na taj će način limun otpustiti najviše soka.

 

3. Horizontalno rezanje

Prije nego limun izrežete, riješite se krajeva limuna, a zatim ga izrežite horizontalno. Nakon toga obe polovice izrežite na njihove polovice. Sada kada je limun spreman za cijeđenje, krajevi mu neće smetati i dat će veće količine soka.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

SLUGE ILI GOSPODARI?

Zbog njih su se vodili ratovi.Bili su uzročnici veza  i saveza, razlozi raskola i