Koliko dugo nam treba da usvojimo novu naviku ili se riješimo stare…? 21 dan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Uključujući razne studije i istraživanja dokazano jest da nama ljudima treba oko 21 ili baš točno 21 dan usvojimo neku novu naviku za sebe, ili se pak možemo i riješiti neke stare koja nam baš zdravstveno, mentalno, duhovno, emotivno baš i nije nešto što volimo i trebamo. A koji je najčešći problem da se to ne radi…?? Najčešće se ljudima ne da ništa mijenjati iako nisu baš zadovoljni nekim dijelovima života, jer im je naporno, teško, ili se jednostavno boje promjene, ili su nekada nešto probali pa im se nije odvilo kako žele i tu su stali.

Nema stajanja, 21 dan da utkaš u svoj život malo po malo stvari koje ćeš kasnije voljeti a donijeti će ti mnogo dobra, i uputiti te na linije života kojima želiš biti. Teško može biti onda kada želiš potpuni preobražaj, i onda se sve moguće nove stvari pokušaš uplesti u svoj život odjednom. I naravno da se pogubiš u tome, od npr. osobe koja nije nikada vježbala, jela mnogo zdrave hrane, bavile se npr. meditacijom i sl. i kada to pokušaš uplesti u svoj život baš sljedeći ponedjeljak, ili nekom ala novogodišnjom odlukom, baš zato i lako odustaneš jer je teško! Jer se prebukiraš

Promjene koje voliš, trebaš i zaslužuješ!!

Treba krenuti polako, nekada i jako polako, ali to nije problem, koliko god se polako kretao sa #cool i kvalitetnim navikama, koristit će i uroditi plodom. Upleti u svoj život jednu zdravu naviku, npr. šetnju svaki dan od pola sata, ili jedan voćni sirovi #smoothie, i počni sa tom jednom zdravijom i kvalitetnijom navikom 21 dan. Nakon toga rearanžman i klik u psihi koji će se dogoditi biti će taj da će ti ta navika nedostajati ukoliko je nema oko tebe. Bitno, vrlo bitno je da se uzmu navike koje voliš, koje tebe čine tobom i olakšavaju ti život i čine ga bajkom!

Ne robuj navikama drugih i onoga što njih usrećuje, npr. nećeš valjda otići na pilates, ako ti je to glupo, samo zato jer je netko izjavio da je pilates baš cool i da moraš na njega. Poboljšaj kvalitetu svojeg života, jer su svi zauzeti sobom i ukoliko ga sam ne poboljšaš velikom količinom ljubavi prema sebi, nitko zaista neće imati vremena to učiniti.

Postavi nove izazove i upoznaj se bolje!!!

Budi kreativan i istražuj što te pomiče, ples, crtanje, fotografija, putovanja, ljubav prema životinjama i sl. toliko je toga lijepog za izabrati oko tebe i zašto si dozvoliti da ti život promakne, jer se nisi usudio barem probati biti bolji, vidjeti ili saznati nešto ljepše i kvalitetnije. Izaberi ono što tvoju dušu pomiče i usrećuje i počni sa izazovom koji traje manje od mjesec dana, dakle 21 dan. Probaj, nemoj ne saznati kako je to lijepo biti voljen i sretan, pogotovo od samog sebe.

Plus ostavi za sobom i neke negativne navike, koje ti ne donose mnogo dobra i rastužuju te i kreni na putovanje svog života koje te čeka sa velikim osmjehom na licu. I tko si ti da se ne slažeš, ako su istraživanje pokazala, da ti je dovoljno za novog, kvalitetnijeg i sretnijeg tebe…??

P.S. Nije kasno početi ni sa 55 godina, ni sa 60, ma ni sa 90 godina, jer svi mi živimo tradicionalni život,u zemlji kojoj smo rođeni i shvatimo da to nije to, i tek tada nastupa neka promjena, kad se odvažimo istražiti novitete koji će nas bolje ispuniti na ovom magičnom putovanju zvanom #život!!

 

 

Nera C., Treća dob

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave