KB Dubrava od danas otvara vrata i za pacijente koji nisu oboljeli od korone

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Najveća covid bolnica, KB Dubrava u Zagrebu od ovog ponedjeljka 7. lipnja otvara svoja vrata i za pacijente koji nisu zaraženi korona virusa. Nakon dugih 217 dana, pročelnik te poliklinike dr. Jurica Maraković u izjavi za HRT otkrio je da će raditi sve ambulante- oftamološka, otorinolaringološka, sve internističke i kirurške ambulante, dnevne bolnice, dijagnostičke, radiološke pretrage.

Već je naručeno 300 pacijenata

Dodao je kako je već naručeno oko 300 pacijenata, a taj će broj svakim danom rasti. Svi pacijenti pri ulasku morat će proći trijažu. U KB-u Dubrava, najvećoj covid bolnici u Hrvatskoj, trenutno su aktivne tri jedinice intenzivnog liječenja. U bolnici je 110 covid pozitivnih bolesnika, od kojih je 23 na respiratoru.

Odluka o otvaranju KB Dubrava nakon 217 dana ponukana je smanjivanjem broja novozaraženih, što podrazumijeva i smanjivanje pritiska na bolnički sustav, piše Zagreb.info.

“S obzirom na bolju epidemiološku situaciju, očekuje se i skoro otvaranje bolnice u potpunosti”, kazao je dr. Maraković.

U petak poslijepodne radile su ambulante i dijagnostike u perifernim ustanovama i domovima zdravlja.

 

U nedjelju 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Podsjetimo, u Hrvatskoj je u nedjelju zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo. Trenutno je ukupno 1482 aktivna slučaja zaraze koronom, a na bolničkom liječenju je 579 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 8.021 osoba.

Na smanjenje broja novozaraženih utječe i procjepljivanje građana.

Nacionalni stožer CZ izvijestio je da su zaključno s 5. lipnja u Hrvatskoj utrošene 1.902.092 doze cjepiva.

Dosad je 1.337.469 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 564.623 primilo obje doze. Na dan 5. lipnja utrošeno je 16.320 doza cjepiva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?