Karavana noći mračnog cirkusa u Mrtvom kanalu, Rijeka

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Karavana noći mračnog cirkusa je srodan zagrebačkom projektu Noć mračnog cirkusa, ali na kotačima. Putuje se u druge gradove gdje s lokalnim snagama kreiramo izvedbenu večer u duhu mračnog cirkusa. Ovim projektom se želi predstaviti umjetnike/ce raznih disciplina, povezati scene i doprinijeti kulturnoj raznolikosti manji mjesta. Također, želimo širu publiku upoznati s medijem kojim stvaramo, a to je suvremeni i eksperimentalni cirkus. Program se provodi u prostorima nezavisne scene, a po odlasku on ostaje opremljen za buduće cirkuske produkcije i edukaciju ili složenija izvedbeno-kazališna događanja. Karavana je do sada obišla Zadar, Split, Čakovec, Križevce, Županju i Karlovac. Do kraja 2020. godine cilj obići još tri partnerska grada; Rijeku, Križevce i Sisak. Projekt se provodi u potporu mreže Clubture.

Noć mračnog cirkusa je jedinstvena večer izvedbenih hibrida uz pratnju ekstremnih glazbenih žanrova. U Noći mračnog cirkusa susreću se umjetnici/e s područja cirkusa, plesa, fizičkog teatra, tjelesnih modifikacija, glazbe, drag scene i audio-vizualnih umjetnosti kako bi se predstavili u jedinstvenom izvedbenom formatu u Hrvatskoj. Kroz amalgam navedenih izvedbenih područja cilj je jačati mrežu nezavisnih umjetnika i kolektiva te predstaviti javnosti rad aktera s cirkuske i srodnih, najčešće rubnih disciplina. Mračni cirkus za nas je prirodan put kanaliziranja izvedbenih ideja budući da smo odrastali u okruženju nezavisne umjetničke, glazbene i aktivističke scene. Radi se, dakle, o ekstremnoj glazbi uz izvedbene forme koje se bave kritičkim, opskurnim, rubnim i ekstremnim idejama.

U klubu Palach 20. studenog 2020. s početkom u 20 sati na Karavani noći mračnog cirkusa na Mrtvom kanalu predstavit će se riječke snage cirkusa uz potporu kolegica/a iz Zagreba. Večer se odvija u suradnji s Prostorom Plus i SU Molekula. Prostor Plus godinama radi na razvoju riječke cirkuske scene, između ostalog i u sklopu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop koji predstavlja najnovije produkcije suvremenog cirkusa. Klub Palach i SU Molekula je otvorili su vrata pa će tako po svojim okriljem ugostiti ovaj projekt. Ulaz je na donacije, a rezervacija obavezna na email: tricycletrauma@gmail.com.

Tricycle Trauma je eksperimentalni cirkuski izvedbeni kolektiv iz Zagreba. Specifičnost našega umjetničkog rada su medij suvremenog i eksperimentalnog cirkusa baziranom uglavnom na trapističkom tehniciranju: plesni trapez, trapez duet i statični trapez te ekstremnije glazbene forme koje kombiniraju s neverbalnim i fizičkim teatrom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?