Josip Aladrović komentirao jučerašnju odluku Vlade

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Foto: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Prije nekoliko mjeseci, tadašnji ravnatelj HZMO-a Josip Aladrović i Marko Pavić, tadašnji ministar mirovinskog sustava, nazvali su katastrofom zahtjeve sindikata jer su oni trebali koštati 45 milijardi kuna. Jučer je Vlada prihvatila sve sindikalne zahtjeve, a novi ministar mirovinskog sustava sada se, izgleda, pomirio s tim troškom, iako ga je prije nekoliko mjesecu proglasio katastrofom.

Jučer je donesena odluka na sjednici Vlade koja se odnosi na uvrštavanje svih zahtjeva inicijative “67 je previše” u Zakon o mirovinskom osiguranju. Nakon tog događaja, Josip Aladrović dao je svoj komentar.

Prije samo nekoliko mjeseci pripadnici vladajuće koalicije i zaposlenici Ministarstva rada i mirovinskog sustava kao glavni problem sindikalnih zahtjeva istaknuli su 45 milijardi kuna troškova istih. Naime, ti bi troškovi, prema njihovim riječima, ugrozili proračun RH i mirovinski sustav. Nakon te teze Ustavni je sud  trebao to referendumsko pitanje proglasiti neustavnim.

Vijesti:

Gdje nastaje hormon sreće- u crijevima ili mozgu?
Kako uzgajati kefir sami kod kuće?
Supermario može spriječiti demenciju

“Shvatili smo da naše teze o održivosti, adekvatnosti i međugeneracijskoj jednakosti mogu ostati i u slučaju prihvaćanja ove referendumske inicijative tj. prihvaćanja članaka zakona kakve su sindikati formulirali”, rekao je Aladrović.

Nadodao je kako je 45 milijardi kuna duga samo statistička procjena ako se mijenja samo Zakon o mirovinskom osiguranju.

 

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave