IZLETI NA MORE I LIJEČENJE U TOPLICAMA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Članovi Udruge umirovljenika Novi Zagreb iz Sloboštine ove godine zadovoljno ispraćaju ljeto. Osam nedjeljnih izleta na more tijekom srpnja i kolovoza (Mošćenička Draga, Opatija, Crikvenica, Rabac, Valbandon, Novi Vinodolski, Njivice i Medveja, a i deveti u rujnu, ispunili su sva naša očekivanja, bilo da su se organizirali kroz Program EU ili su se plaćali kao proteklih godina, odaziv je uvijek bio isti – dupkom puna dva autobusa, koja nam često nisu bilo ni dovoljna.

Zainteresiranost za te izlete rasla je tijekom ljeta kao skala na termometru. Tako veliki interes za odlascima na jednodnevno kupanje na naš lijepi Jadran i ne treba čuditi. Naime, mahom procijepljeni, ljudi su stekli hrabrost i određenu sigurnost za izaći iz svojih domova nakon dugih mjeseci pretežite izoliranosti. Držali smo se svih propisanih mjera zaštite: mjerili temperaturu pri ulascima u autobuse, nosili maske. Svima nam je već dosta zločeste korone, potresa, poplava i svih ostalih životnih nepogoda i željni smo druženja.

Zahvalni smo i na lijepom vremenu koje nas je ove godine doista pomazilo i ni jedne nedjelje nije nam omelo kupanje, sunčanje i druženje. Tako nas je i Novi Vinodolski iznenadio, primio nas je na svoju beskrajno dugu, još ljepšu i veću nego do sada uređenu plažu u borovoj šumi. Bez gužve, s potrebnim razmacima bilo je mjesta za sve nas: jednodnevne kupače, kao i one turiste koji su tamo ljetovali više dana. Posebno nas je razveselila u Njivicama grupa umirovljenika iz Slavonije koja je ponijela muzičke instrumente i usred plaže u pol bijela dana svirali su i pjevali i svakoga tko im se pridružio počastili su svojim domaćim vinom.

Pored tih jednodnevnih izleta, naši članovi su bili i na: terapijskom liječenju u Banji Vrućici, Thalassoterapiji u Crikvenici, Biokovki u Makarskoj, duhovnoj obnovi u Betaniji na Velom Lošinju, a tijekom ljeta četiri puta išli su naši članovi i na ljetovanje u Postire na otok Brač, dok peta grupa ide u rujnu.

Što na kraju reći, osim da bi ljeto trebalo trajati još koji mjesec, no, jesen koja nam dolazi, obećavaju nam nove susrete, nova putovanja i druženja jer treba provesti aktivnosti zacrtane u Plana rada naše Udruge. Nadamo se samo da će nam situacija s koronom to i omogućiti.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?