Hrelja se zbog SDP-a prestao javljati čelnicima umirovljeničkih stranaka

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Prije nekoliko dana, a uoči parlamentarnih izbora predstavljena je Restart koalicija, koju uz središnji SDP čine HSS, HSU, SNAGA i GLAS. Većini je to prilično očekivana postava. No, čelnici manjih hrvatskih umirovljeničkih stranaka ogorčeni su što se među njima našla Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) na čelu koje je već godinama dugogodišnji saborski zastupnik Silvano Hrelja.

Naime, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ), Umirovljenici Slavonije i Baranje (USB) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU) su u studenom prošle godine potpisale sporazum, kojim su se obvezale na međusobnu potporu u svim akcijama koje vode boljitku umirovljenika.

Zamisao je, kažu nam sugovornici, bila i da zajedno izađu na parlamentarne izbore. Računali su s tim da će im zajedničkim pojavljivanjem u javnosti rasti rejting i u konačnici im omogućiti ideološki neovisan izlazak na izbore – ni uz HDZ ni uz SDP. Tako bi, vjerovali su, doista mogli zahtjevati i uvjetovati prave umirovljeničke interese. No, Hrelja ih je, poručuju, razočarao. Vrlo brzo im se prestao javljati, a sada se i službeno priključio SDP-u u utrci za zastupničke mandate.

Hrelja je nedavno i gostovao u emisiji – POZITIVNE PROMJENE Treća dob Hrvatska – u kojoj je poručio kako je razlog prekida sporazuma s umirovljeničkim strankama taj je u tom udruživanju jedino HSU radio, dok su se ostali htjeli slikati. On na to nije htio pristati, te se sada slika sa SDP-om. Isto tako i tada je obećao  surađivati sa drugim strankama, udrugama a nakon toga ipak sve opet odbacio.

– Vozimo se na minimumu. Situacija ne predstavlja svijetlu budućnost. Nama su važna četiri područja: mirovinsko, zdravstvo, socijala i svijet rada od kojeg sve počinje. Želimo dokazati da je ova administracija pod našim vodstvom sposobna povlačiti sredstva iz EU za razliku od ovih sada za potrebe postavljanja dizala u zgrade – rekao je Hrelja na predstavljanju Restart koalicije. Dodao je kako će ta koalicija Hrvatsku ispuniti veseljem, solidarnošću i optimizmom. Posebno se obratio umirovljenicima.

– Veliko je pitanje je li sve ovo moralo biti tako. Slušajte što vam govorimo. Zakonske prijedloge koje smo poslali u proceduru dobit ćete samo ako glasate za nas – dodao je.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave