Horvatinčića ipak ne čeka zatvor? Tražio još jednu odgodu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Tomislav Horvatinčić, osuđen na kaznu zatvora zbog pomorske nesreće u kojemu je poginuo talijanski bračni par, od zagrebačkoga Županijskoga suda danas je ponovno zatražio da mu se odlazak u zatvor odgodi za još šest mjeseci.

Horvatinčić je danas trebao početi odsluženje zatvorske kazne, nakon što je već nekoliko puta tražio i dobivao odgodu odlaska u zatvor zbog teškoga zdravstvenoga stanja. Posljednja odgoda odobrena mu je prije nekoliko mjeseci, zbog toga jer je trebao ići na operaciju u Beč, no zbog pandemije covida operacija je  otkazana, a Horvatinčić je novi termin za operaciju dobio za 26. veljače ove godine.

Međutim, zatražio je od suda sveukupno 6 mjeseci odgode radi postoperativnoga oporavka. Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen potvrdio je za Jutarnji u telefonskom razgovoru informaciju da je ponovno zatražio odgodu odsluženja kazne za svojega klijenta.

Iz neslužbenih izvora doznaje se da je, zagrebački Županijski sud, odmah jučer, nakon zaprimanja Horvatiničićeva zahtjeva zatražio od zatvorske bolnice u Svetošimunskoj procjenu Horvatinčićeve dokumentacije i potvrdu o njegovom zdravstvenom stanju koje je navedeno u žalbi.

Zatvorska bolnica u već je nekoliko navrata dala pozitivno mišljenje o ozbiljnosti njegova zdravstvenog stanja, odnosno nemogućnosti da se liječenje, uključujući i operaciju, obavi unutar hrvatskoga zatvorskog sustava. Nakon što stigne mišljenje iz zatvorske bolnice bolnice, sudac će donijeti odluku, hoće li Horvatinčiću odobriti odgodu odlaska u zatvor, naime na odluku suca Horvatinčić ima pravo žalbe izvan raspravnome vijeću suda.

Jedino u Hrvatskoj je moguće toliko puta odgoditi odlazak na odsluženje zatvorske kazne. Presude koje su donesene kad se radi o državnim i lokalnim moćnicima su samo mrtvo slovo na papiru.

Je li vam javno cijepljenje političara vratilo povjerenje u cjepivo AstraZeneca?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?