Hoće li se rezati plaće i mirovine? Čeka se odgovor…

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

HRVATSKI premijer Tihomir Orešković danas se sastao sa zamjenikom direktora Glavne uprave za ekonomska i financijska pitanja Europske komisije Servaasom Derooseom, javlja HRT. Sastanku je nazočio i ministar financija Zdravko Marić, kao i guverner HNB-a Boris Vujčić.

Naglasak u razgovorima bio je na proračunu i nužnim reformama potrebnima za poticanje rasta gospodarstva.

Marić je kazao kako se razgovaralo o sljedećim koracima koje treba napraviti, pritom misleći na proces izrade proračuna, ali i dva sljedeća izvještaja koja se Europskoj komisiju trebaju dostaviti tijekom travnja.

Marić je istaknuo da krajem veljače u Hrvatsku dolazi podpredsjednik Europske komisije Dobrowskis. Tada će ujedno biti objavljen i sljedeći izvještaj o Hrvatskoj. U njemu će se objasniti u kojem smjeru ide Hrvatska.

Vujčić je rekao kako su razgovarali o fiskalnoj konsolidaciji te strukturnim reformama, što se monetarne politike tiče, naglašava kako je cilj stabilan tečaj kune.

Marić je uvjeren kako je cilj za ovu godinu ambiciozan, ali i realan. Kroz smanjenje deficita, gospodarsku aktivnost i aktiviranje državne imovine nastojat će stabilizirati javni dug. Na upit hoće li biti rezanja plaća i mirovina zamolio je još par dana za odgovor.

 

Izvor: index.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?