GRAD ĆE I DALJE DAVATI POTPORU RADU UMIROVLJENIKA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Slatina – Početkom svake godine članovi Udruge umirovljenika Slatina imaju prigodu gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića upoznati s aktivnostima u prethodnoj i planovima za novu godinu, No ovoga puta, zbog pridržavanja epidemioloških mjera, na razgovor je došao samo predsjednik Vladimir Domić koji mu je prenio srdačne pozdrave svih slatinskih umirovljenika učlanjenih u udrugu.

Ova vrijedna udruga prošlu je godinu u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine započela vrlo intenzivno pokrenuvši projekt pod nazivom „Zlatne sedamdesete“ fi nanciran sredstvima Ministarstva za demografi ju, obitelj, mlade i socijalnu politiku vrijedan preko 79.000 kuna.

S ciljem uključivanja starijih osoba u društveni život zajednice te unapređenja njihovog znanja i vještina, u sklopu projekta pokrenut je niz kreativnih, edukativnih, zabavnih i sportskih aktivnosti koje je koordinirala voditeljica projekta Nikolina Mažar.

Ovaj je projekt pokrenuo lavinu kojom su brojni članovi započeli zdrav način života, te su uz primjenu savjeta o zdravoj prehrani počeli redovito dolaziti na radionice tjelovježbe gdje su uz članicu Udruge, Jadranku Grbac poseban program vježbi za njih osmislili vanjski stručni suradnici, odnosno zaposlenici Odjela za fi zikalnu medicinu i rehabilitaciju Doma zdravlja Slatina.

Osim zdravog tijela treba održavati i zdrav duh, stoga su u projekt uključene i redovne aktivnosti udruge među kojima je literarno-dramska sekcija i književni klub, te brojne društvene igre, sportski susreti, proslave i izleti.

Na žalost, veliki dio planiranih aktivnosti tijekom 2020. nije realiziran zbog situacije s koronavirusom, te je voditeljica projekta u suradnji s vodstvom udruge svoju energiju preusmjerila na intenzivnu pomoć umirovljenicima kod nabave kućnih potrepština, namirnica, lijekova i sl.

Uz brojne napore zbog situacije vezane uz pandemiju slatinski su umirovljenici, uspješno završili projekt “Zlatne sedamdesete”, te krenuli s provedbom svojevrsnog nastavka istog koji fi nancira Ministarstvo rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike u iznosu od 72.000 kuna, a koji će trajati dvije godine, 2021.-2022.

Kako bi se kvalitetno provodile sve spomenute aktivnosti, uz sredstva iz projekta, potporu Grada Slatine i razne donacije, Udruga intenzivno radi na uređenju svojih prostorija i okoliša u Kolodvorskoj ulici u Slatini i nabavi potrebne opreme.

– Želim se zahvaliti na svoj dosadašnjoj kao i budućoj potpori Grada Slatine koji zaista kontinuirano prati naš rad. Od srca hvala svim našim sponzorima i donatorima, ali i svim našim članovima koji se aktivno uključuju ne samo u aktivnosti već i rad udruge, – rekao je predsjednik Domić. Uputivši pohvale Udruzi umirovljenika Slatina na kvalitetnom radu i brojnim aktivnostima te nastojanjima da život svojim članovima učini što ljepšim i kvalitetnijim, gradonačelnik Ostrošić je naglasio kako će uz daljnju potporu Grada Slatine, pokušati pomoći i u realizaciji nastavka spomenutog uređenja prostora kroz suradnju s Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju – TIKA pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu.

Drago mi je da je i odaziv vašeg članstva velik na sve aktivnosti koje provodite jer to je pokazatelj da sav ovaj trud zaista ima smisla, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Ova je godina i za slatinske umirovljenike izborna, a skupština koja bi trebala biti održana 24. travnja, što će ovisiti o situaciji s pandemijom, bit će ujedno i svečanog karaktera jer ove godine slatinska Udruga Umirovljenika slavi svoju 75. obljetnicu osnutka. Kako bi javnost bila upoznata sa svim aktivnostima i zanimljivostima ove udruge, u suradnji s Radio Slatinom uvodi se radijska emisija koja će se održavati jednom mjesečno, a koje će biti posvećena slatinskim umirovljenicima i njihovima aktivnostima.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?