Glas umirovljenika u Saboru

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Glas umirovljenika u Saboru

 

Prošlog tjedna, Hrvatska stranka umirovljenika uputila je u saborsku proceduru prijedlog dopuna Zakona o HRT-u kojim se traži manje pristojbe, odnosno ukidanje plaćanje pristojbi sukladno mirovinama pretplatnika.

Problematika koju HSU ovim Prijedlogom pokušava riješiti jest nepravedno prenaplaćivanje HRT-ovih pristojbi umirovljenicima koji su prisiljeni plaćati pristojbu izračunatu prema prosječnoj plaći radnika, a ne prema iznosima mirovina. S obzirom da u Hrvatskoj živi 1,2 milijuna umirovljenika govorimo milijunskim iznosima koji su prenaplaćeni hrvatskim umirovljenicima.

S tim u vidu, Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, preko videa na društvenim mrežama pozvao je hrvatske umirovljenike da ostave svoj komentar o ovome prijedlogu, a najbolje komentare i ideje Hrelja će pročitati na plenarnoj sjednici Sabora, kada zastupnici budu raspravljali o izvješću o radu HRT-a.

“Želiš sudjelovati u saborskoj raspravi o HRT-u? Ostavi komentar ispod ovog videa i najzanimljivije ćemo pročitati na raspravi u Saboru o izvješću o radu HRT-a!

HSU je u proceduru uputila prijedlog zakona o HRT-u po kojem se za one s malim primanjima RTV pristojba ukida, a za one s nešto većim je režemo na pola. Detalje u videu!

Često u razgovoru s vama kad se sretnemo na ulici kažete da biste voljeli reći nešto za saborskom govornicom. Sad je prilika!”, poručio je Silvano Hrelja.

S pristojbom od 80 kuna mjesčno, jasno je kako je iznos od 960 kuna na godišnjoj razini jednostavno prevelik za prosječnog umirovljenika. S prosječnom mirovinom od 2.500 kuna, te s više od pola milijuna umirovljenih građana koji žive s mirovineom manjom od prosječne, jasno je kako je ovo odličan potez od strane HSU-a kojim se traži ukidanje pristojbi za sve umirovljenike s najmanjim mirovine, te smanjenje od 50 posto za sve umirovljenike ovisno o iznosima mirovina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave