Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK – destinacija izvrsnosti i kvalitete života zlatne dobi

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK mjesto je na kojem osobe starije životne dobi dobivaju svu potrebnu pomoć, njegu i podršku, uz uvažavanje i poštovanje njihove osobnosti i bogatog životnog iskustva. Uz udoban smještaj u novoizgrađenom objektu i komforno opremljene sobe, profesionalnu medicinsku njegu i stručno osoblje, svojim korisnicima pružamo ne samo zdravstvenu brigu i njegu, već i zadovoljavanje njihovih socijalnih potreba. Naše usluge temelje na personaliziranom pristupu i cjelovitoj brizi o svim segmentima života i osobnosti korisnika.

Često u zajednici u kojoj živimo susrećemo oblike skrbi za osobe starije životne dobi usmjerene isključivo na zadovoljavanje njihovih osnovnih životnih potreba, međutim naš Dom svakodnevno brine o svim dijelovima života svojih korisnika, stoga im se u okviru smještaja osiguravaju: stanovanje i prehrana, briga o zdravlju, njega, održavanje osobne higijene i pomoći pri zadovoljavanju osnovnih životnih zahtjeva, usluge fizioterapueta, usluge socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, radnih aktivnosti, organiziranje slobodnog vremena, pratnja i organizirani prijevoz te savjetodavni rad.

1

Dom NOVINŠČAK smješten je u Čakovcu, središtu Međimurske županije, dovoljno blizu centru grada kako bi korisnici bili uključeni u različita zbivanja, ali opet dovoljno udaljen od gradske vreve i u mogućnosti svojim korisnicima ponuditi potreban mir.

2

Osnovna djelatnost Doma NOVINŠČAK je smještaj starijih, nemoćnih i teško bolesnih odraslih osoba. Usluga smještaja u Domu podrazumijeva 24 satnu njegu korisnika uz uvijek dostupno medicinsko osoblje i pružanje vrhunske kvalitete socijalnih usluga uz pridržavanje najviših standarda struke.

8

U Domu NOVINŠČAK nudi se smještaj u jednokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa ili bez balkona i u sobi za bračni par. Sobe i oprema su u potpunosti prilagođeni osobama starije životne dobi te njihovim potrebama. Svaka soba opremljena je signalizacijskim zvonom i telefonom, kako bi se korisnici osjećali sigurno i kako bi im potrebna pomoć bila dostupna u svakom trenutku. Soba svakog od korisnika je njegov dom, prostor koji odiše domaćim ugođajem, ali istodobno osigurava svu potrebnu podršku i pomoć.

3

Od ove godine u ponudi imamo i apartmane, koji svojim korisnicima nude dom unutar Doma. Uz cjelokupnu potrebnu i željenu uslugu, ali uz osigurani mir i fizičku odvojenost od ostalih smještajnih jedinica, pruža se potpuna komocija vlastitog doma.

Ukoliko zdravstveno stanje osobe uvjetuje veću potrebu za tuđom podrškom i pomoći, na raspolaganju su jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe odjela za pojačanu brigu i njegu. Pokretnom, nepokretnom i inkontinentnom korisniku te korisniku sa specifičnim potrebama pri održavanju osobne higijene i zadovoljavanju osobnih potreba, pružaju se sve potrebne usluge za poboljšanje, odnosno održavanje njegovog postojećeg stanja uz vrhunsku medicinsku uslugu, uslugu njege, uslugu fizioterapije, ali i briga za ispunjavanje socijalnih potreba svakog pojedinca. Sobe i oprema su prilagođene osobama starije životne dobi sa povećanim potrebama za tuđom pomoći i podrškom. Svaka soba opremljena je sa medicinskim krevetima velikog broja funkcija mijenjanja položaja (podizanja uzglavlja, podnožja i kreveta po visini) sa električnim motorom te ogradom za spuštanje i trapezom, antidekubitalnim madracom, stolićom za hranjenje, signalizacijskim zvonom i telefonom.

5

Dom svojim korisnicima nudi različite dodatne usluge, pa osim suvremeno opremljenih prostora radne i fizikalne terapije, čajnih kuhinja na svakoj etaži objekta i vrhunski opremljenih dnevnih boravaka, ima opremljene prostore za fitness i wellness. Svaka od dodatnih usluga i aktivnosti provodi se prema indivudalnim željama, mogućnostima i potrebama korisnika.

Našim korisnicima ugodan ambijent za život i domaći ugođaj prilagođen njihovim potrebama stvaramo kako u unutrašnjosti Doma, tako i u vanjskom okolišu. Svestranim i aktivnim koisnicima koji posjeduju vlastite automobile na raspolaganju je parkiralište koje se nalazi u prednjem dijelu dvorišta Doma, zaštićeno ogradom i sigurnosnim kamerama. Put iz stražnjeg izlaza iz Doma vodi izravno na stazu okruženu zelenilom i klupicama za odmor, a u stražnjem dijelu dvorišta, u mirnom okruženju bez buke automobila i gradske vreve, smješten je veliki ljetnikovac za ugodna druženja na otvorenom. Uz ljetnikovac nalazi se i prostor za vanjske igre na otvorenom, ali i povrtnim gredicama za obradu koje su povišene, kako bi zainteresirani korisnici imali olakšan pristup istima.

6

O svemu potrebnom brigu vodi stručni tim od preko 50 zaposlenih koji kvalitetom svojeg rada, ljubaznošću, poznavanjem i uvažavanjem svakog pojedinca, zajedno sa korisnicima stvaraju osjećaj zajedništva i daju dušu našem Domu.

Dom NOVINŠČAK, kao destinacija izvrsnosti i kvalitete života zlatne dobi, doista postaje drugi dom svakom korisniku koji u njemu prebiva.

RECEPCIJA:
Tel: 040 386 500

E-mail: info@domnovinscak.hr

RAVNATELJ USTANOVE
Kristina Vožar, mag. oec.

Tel: 040 386 505

Mob.: 099 393 0500

E-mail: kristina.vozar@domnovinscak.hr

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave