DODATNA OPREMA ZA INVALIDSKA KOLICA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Dodatna oprema za kolica

Na kolika ograničenja doista nailaze teško pokrete i nepokretne osobe teško je zamisliti ako takvo iskustvo nemate sami ili netko iz vašeg bliskog okruženja. Svakodnevne potrebe teže su dostupne. Otežano je obavljanje higijene. Odlasci izvan svog doma mnogima su, nažalost, nemogući. A sve više od toga čak i nezamislivo. Na sreću, tehnologija napreduje i raspon pomagala za teško pokretne i nepokretne opreme sve je širi.

Različite vrste invalidskih kolica s velikim popisom tehničkih karakteristika sve su dostupnije, bilo da je riječ o manualnim ili električnim kolicima. K tome, toliko je dodatne opreme za invalidska kolica, koju je moguće priključiti na kolica i na taj način olakšati život onome tko je o njima ovisan.

Mnoge osobe s invaliditetom posljednjih su godina počeli  koristiti individualno izrađena sjedala  i naslone.Daju izvanrednu potporu, olakšavaju dugotrajno sjedenje, jednostavnog dizajna, te istodobno omogućuje pomičnost. Mnogi sportaši s invaliditetom uključili su individualno izrađene naslone u svoju obveznu opremu. Stručnjaci ergonomije čak ih savjetuju i osobama bez invaliditeta kao dodatan oslonac za leđa.

Električni dodatni priključci za kolica prije svega su namijenjeni polupokretnim i nepokretnim osobama koje već koriste kolica, ali im ih je u određenim trenucima potebna i motorna pomoć. Ovaj priključak, koji se vrlo jednostavno zakači na invalidska kolica, osoba će pružiti dodatnu snagu. Jedno punjenje baterija za dodatni priključak za kolica može osigurati kretanje za nekoliko desetaka kilometara.

Na popisu dodatne opreme za invalidska kolica jest i bicikl kojim upravlja pokretna osoba, a na čiju se stražnju stranu priključe invalidska kolica. Na taj način i teško pokretne i nepokretne osobe moći će uživati u vožnjama po prekrasnim krajolicima.

Za osobe u invalidskim kolicima, ali s očuvanom funkcijom nogu postoji čak i nastavak koji kolica pretvara u svojevrstan bicikl. Njime osoba iz kolica upravlja nogama, te na taj način nogama, umjesto rukama, pokreće kolica.

VIŠE NA: INVALIDSKA KOLICA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?