DAN UDRUGE INVALIDA RADA ZAGREBA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Zagreb, 27-28. rujna 2021. godine. Dvodnevnim on-line programom i pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Udruga invalida rada Zagreba (dalje: UIR Zagreba) obilježit će 55. obljetnicu svoga osnutka.

 

U ponedjeljak, 27. rujna održat će se on-line Tribina naziva “Mens sano” tijekom koje će se izlagači osvrnuti na iskustva i izazove koje su recentne pandemijske godine postavile pred sve nas kada je riječ o očuvanju mentalnog zdravlja. Izlagači će biti: Nada Vorkapić – predsjednica UIR Zagreba, Dragica Pongrac – volonterka u UIR Zagreba, dr. sc. Dubravka Miljković – psihologinja i pedagoginja u mirovini i Dragana Budimir – psihologinja u Savezu društava distrofičara Hrvatske. Svečanu dodjelu nagrada, priznanja i zahvalnica, nažalost, nećemo moći prenositi uživo, no svakako će svakom zaslužnom pojedincu njegova nagrada, priznanje ili zahvalnica biti uručena. Popis svih dobitnika bit će objavljen on-ine u utorak, 28. rujna. Prigodno druženje u prostorijama UIR Zagreba, planirano za 28. rujna, također se, nažalost, neće moći održati u planiranoj formi, odnosno uživo. No, uživo ćemo, ali i u on-line formi, upriličiti izložbu umjetničkih radovakoje su izradili članovi UIR Zagreba. Sve objave bit će dostupne na YouTube kanalu UIR Zagreba: https://www.youtube.com/c/UIRZagreba.

 

“Osobe s invaliditetom kroz svoj su se život susrele i naučile nositi s brojnim manjim ili većim krizama i drugim prijetnjama. Čovjek, vidite, često niti nije svjestan koliko se snage u njemu krije sve dok ga život ne stavi pred određenu kušnju. Stoga, danas, u vremenima pandemije, želimo na vlastitom primjeru pokazati važnost očuvanja mentalne snage i poručiti svima: Vi to možete!” – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

 

Prema statističkim podacima na dan 31.08.2021. godine, od ukupnog broja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj (587.683), gotovo 18% (104.459) je invalida rada. Od svoga osnutka, davne 1966. godine, do današnjih dana, UIR Zagreba se prometnula u prepoznatljivog zaštitnika prava invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom i bitnog inicijatora brojnih pozitivnih društenih promjena u korist spomenute populacije. Zahvaljujući predanosti svojim ciljevima, kao i svojim članovima, UIR Zagreba je, neovisno o težini trenutka u kojem se naše društvo nalazilo, nastavila rasti te danas predstavlja najveću udrugu takve vrste u Republici Hrvatskoj

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

TJEDAN U ISTRI

TJEDAN U ISTRI   Matica umirovljenika Dubrovnik nakon dvije i pol godine, za svoje

PROVEDEN KULTURNI PROGRAM

Podružnica umirovljenika Domašinec iz Međimurske županije organizirala je izložbu pod nazivom „VUZEM V DOMAŠINCU“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?